Ugnstrull

  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull
  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull

No Widgets found in the Sidebar Alt!

  • Fläsk,  Korv,  Middag på max 30 minuter

    Världens godaste pyttipanna

    3 augusti, 2018 / No Comments

    Tänk vad lite bacon och färska champinjoner kan göra underverk. Jag har lagat pyttipanna hur många gånger som helst, men aldrig någon som blev så god som den här!

    Läs mer
  • Krämig potatisgratäng
    Gratäng,  Köttfritt

    Krämig potatisgratäng

    21 juli, 2018 / 1 Comment

    Det är inte mycket som slår en krämig, vitlöksdoftande potatisgratäng. Jag brukar aldrig förkoka potatisen när jag gör gratäng. Jag tycker att den blir lika krämig och god på rå potatis, bara den får tid på sig i ugnen.

    Läs mer
  • Club sandwich
    Kyckling,  Mackor,  Middag på max 30 minuter

    Club sandwich

    21 juli, 2018 / No Comments

    En riktigt matig macka med kyckling, bacon, grönsaker och en krämig currydressing med mango - perfekt sommarmat!

    Läs mer
  • Tacopasta
    Köttfärs,  Middag på max 30 minuter,  Pasta

    Köttfärssås à la taco

    15 juli, 2018 / No Comments

    Här kommer en riktigt snabb och god variant på köttfärssås som får smak av paprika, tacokrydda och smakrik ost.

    Läs mer
  • Kyckling

    Fyllda kycklingfiléer med svamprisotto och långbakade tomater

    1 juli, 2018 / No Comments

    Magiskt goda kycklingfiléer fyllda med soltorkade tomater, basilika och marinerad vitlök blir tillsammans med en krämig risotto en riktig festmåltid. Söta och smakrika tomater är pricken över i!

    Läs mer
  • Carbonara
    Fläsk,  Middag på max 30 minuter,  Pasta

    Carbonara-ish

    29 juni, 2018 / No Comments

    Inte mycket drar igång så heta diskussioner i olika matforum som vad en äkta spagetti carbonara ska innehålla. Min variant lever inte upp till äkthetskraven, men lika glad är jag för det. Den är nämligen supergod!

    Läs mer
  • Biff stroganoff
    Nöt

    Biff stroganoff med rödvin

    12 juni, 2018 / No Comments

    Jag tror inte att det brukar vara vin i en biff stroganoff, men jag tycker att det gör den här klassikern ännu godare så jag har i en skvätt. Grytan blir i princip godare ju längre den får stå och småputtra. Minst 30 minuter behöver den få på sig, men är ännu bättre efter 45.

    Läs mer
  • Capricciosa
    Fläsk,  Paj, pizza och pirog

    Capricciosa med pizzasallad

    6 juni, 2018 / No Comments

    Att baka egen pizza är så värt det! Jag tycker att en hemgjord pizza slår kvarterskrogens alla dagar i veckan. Här kommer recept på en klassiker, en capricciosa kompletterad med lökringar och en traditionell vitkålssallad.

    Läs mer
  • Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomater och chili
    Fläsk,  Middag på max 30 minuter,  Pasta

    Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomat och chili

    3 juni, 2018 / No Comments

    Det är gott att ha färska tomater i pastasåsen, speciellt i gräddiga varianter. Det piggar upp och gör att såsen inte känns lika tung. Lite chili är heller aldrig fel, och färska örter förstås!

    Läs mer
  • Melanzane parmigiana
    Gratäng,  Köttfritt

    Melanzane parmigiana

    26 maj, 2018 / No Comments

    Det här är en av mina absoluta favoriter bland köttfria rätter. En gratäng på grillad aubergine i god tomatsås och med massor av härligt trådig mozzarella och mumsig parmesanost. Min variant är enkel att göra, men eftersom auberginen behöver vattnas ur i minst en timme så passar den bäst som helgmat när man har gott om tid.

    Läs mer
12345

Kategorier

Följ Ugnstrull

Populärt just nu

  • Supersaftig riven äppelkakaSupersaftig riven äppelkaka
  • Lättlagad asiatisk kycklingLättlagad asiatisk kyckling
  • Supersnabba frallorSupersnabba frallor
  • Suverän ugnspotatis med vitlökssmörSuverän ugnspotatis med vitlökssmör
  • Grekisk pyttipanna med ört- och vitlökssåsGrekisk pyttipanna med ört- och vitlökssås
  • Världens enklaste västerbottenspajerVärldens enklaste västerbottenspajer
  • Världens godaste vitlöksbrödVärldens godaste vitlöksbröd
  • Köttbullar med stuvade makaronerKöttbullar med stuvade makaroner
  • Pljeskavica med råstekt ugnspotatisPljeskavica med råstekt ugnspotatis
  • Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakrämPlåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm

Arkiv

© Jenny Kiderud 2025