Ugnstrull

  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull
  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull

No Widgets found in the Sidebar Alt!

  • Kebabrulle
    Köttfärs

    Kebabrulle på hemmavis

    30 december, 2018 / No Comments

    Hemlagat kebabkött är perfekt att ha i frysen, bara att ta fram och steka på i lite olja när kebabsuget kommer krypande. Här serverades det i rulleform, komplett med hemgjord röd och vit kebabsås. Libabrödet hittades däremot i butikens frysdisk :).

    Läs mer
  • Falugratäng
    Gratäng,  Korv,  Middag på max 30 minuter,  Pasta

    Krämig gratäng med falukorv och makaroner

    12 september, 2018 / No Comments

    Här kommer en riktig vardagshöjdare! Makaroner i en krämig sås med oregano, falukorv, tomater och ost. Eventuella rester gör sig utmärkt i matlådan.

    Läs mer
  • Hamburgertallrik
    Dryck,  Köttfärs

    Hamburgertallrik med frasiga ugnspommes och milkshake

    13 augusti, 2018 / No Comments

    Hemgjord hamburgerdressing och pommes som blir frasiga utan fritering satte guldkant på den här hamburgertallriken. Och så milkshaken förstås!

    Läs mer
  • Biff stroganoff
    Nöt

    Biff stroganoff med rödvin

    12 juni, 2018 / No Comments

    Jag tror inte att det brukar vara vin i en biff stroganoff, men jag tycker att det gör den här klassikern ännu godare så jag har i en skvätt. Grytan blir i princip godare ju längre den får stå och småputtra. Minst 30 minuter behöver den få på sig, men är ännu bättre efter 45.

    Läs mer
  • Gourmetrulle med stäppsallad
    Mackor,  Middag på max 30 minuter,  Nöt

    Gourmetrulle med steppsallad

    25 maj, 2018 / 4 Comments

    80-talets gourmetrullar från Kungshallen i Stockholm är legendariska. Här i en god hemmatappning, komplett med steppsallad med äpple och pepparrot och årets första färskpotatis.

    Läs mer
  • Räksallad med mango och avokado
    Middag på max 30 minuter,  Sallader,  Skaldjur

    Snabb räksallad med mango och avokado

    23 maj, 2018 / No Comments

    Idag fanns ingen energi kvar till matlagning, men något måste man ju äta. Den här räksalladen blev matig och god och tog bara 10 minuter att fixa till (i princip lika lång tid som det tar att koka äggen).

    Läs mer
  • Karlssons frestelse
    Gratäng,  Köttfärs

    Gratäng med köttfärs och potatis och coleslaw

    30 april, 2018 / No Comments

    Karlssons frestelse kallas den visst ibland, en gratäng med tändstickspotatis och köttfärs. Det här ser kanske inte så festligt ut, men det smakar desto bättre! En krämig coleslaw passar fint till.

    Läs mer
  • Köttfärssås
    Köttfärs,  Middag på max 30 minuter,  Pasta

    Köttfärssås för vuxna

    25 april, 2018 / No Comments

    Någon mer som är barnsligt förtjust i spagetti med köttfärssås? Jag brukar utgå lite från vad jag har hemma så det blir olika versioner varje gång. Den här varianten med vin, grönsaker, svamp och massor av färsk timjan blev riktigt god!

    Läs mer
  • Pastasallad
    Fläsk,  Pasta,  Sallader

    Pastasallad med sherryspetsad rhode island och fattigmansparmesan

    22 april, 2018 / No Comments

    Jag gillar när sallader toppas med något knaprigt, något som bryter av litegrann. Om du har lite vitt bröd över så testa att göra fattigmansparmesan!

    Läs mer
  • Kebabpizza
    Köttfärs,  Paj, pizza och pirog

    Fancy kebabpizza

    18 april, 2018 / No Comments

    Idag åt jag mitt livs första kebabpizza. Jag hade hemgjort kebabkött i frysen och tänkte att det nu var hög tid att testa den mest svenska av pizzor. Jag gräddade på baksten, och det blev supergott!

    Läs mer
12

Kategorier

Följ Ugnstrull

Populärt just nu

  • Supersnabba frallorSupersnabba frallor
  • Supersaftig riven äppelkakaSupersaftig riven äppelkaka
  • Lättlagad asiatisk kycklingLättlagad asiatisk kyckling
  • Grekisk pyttipanna med ört- och vitlökssåsGrekisk pyttipanna med ört- och vitlökssås
  • Världens enklaste västerbottenspajerVärldens enklaste västerbottenspajer
  • Köttbullar med stuvade makaronerKöttbullar med stuvade makaroner
  • Världens godaste vitlöksbrödVärldens godaste vitlöksbröd
  • Suverän ugnspotatis med vitlökssmörSuverän ugnspotatis med vitlökssmör
  • Pljeskavica med råstekt ugnspotatisPljeskavica med råstekt ugnspotatis
  • Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakrämPlåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm

Arkiv

© Jenny Kiderud 2025