Tillbehör

Svartvinbärssylt med vanilj

Svartvinbärssylt med vaniljHallonplantorna är döda, smultron blev det inga och krusbären är stora som ärtor denna knastertorra sommar. Men vinbären tycks ha klarat sig hur bra som helst! Plocka av en liter svarta vinbär och koka den här goda sylten, som får lite extra krydda av färsk vaniljstång. Jag mulade ner en klick i filen i morse, och det var hur gott som helst.

Skriv ut recept
Svartvinbärssylt med vanilj
Svartvinbärssylt med vanilj
Maträtt Tilltugg
Portioner
dl
Ingredienser
Maträtt Tilltugg
Portioner
dl
Ingredienser
Svartvinbärssylt med vanilj
Instruktioner
  1. Rensa och skölj bären. Värm dem i en rymlig kastrull och låt dem puttra en minut eller så. Om du vill kan du mosa dem lite med en sked.
  2. Tillsätt syltsocker och vatten. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med en kniv. Lägg i både frön och själva stången i sylten, och låt allt puttra på medelvärme under omrörning i cirka 5 minuter. Ta bort skummet som lägger sig på ytan med en slev och lyft ur och släng vaniljstångshalvorna.
  3. Sterilisera dina burkar genom att antingen sätta in dem i ugnen på 125 grader i cirka 10 minuter, koka dem eller fyll dem med kokande vatten. Glöm inte locken!
  4. Häll upp sylten i de rengjorda burkarna och sätt på locken. Låt dem svalna helt i rumstemperatur och förvara dem sedan mörkt och svalt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *