Crêpes med skinka, champinjoner och ost
Crêpes är en perfekt rätt när man får pannkakor över. Här hemma gör vi alltid pannkisar på havremjöl, så även denna gång. Däremot är det vetemjöl i stuvningen, så vill ni ha glutenfria crêpes så får ni göra en annan redning.
Portioner |
crêpes
|
Ingredienser
Stuvningen
- 300 g rökt skinka
- 150 g champinjoner (färska)
- 25 g smör
- 4 msk vetemjöl
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- salt
- vitpeppar
- 3 dl riven ost (gärna en smakrik variant, typ cheddar eller lagrad prästost)
Ingredienser
Stuvningen
|
|
Instruktioner
- Vispa ihop mjölet och mjölken till pannkakorna. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl och ha sedan i salt och socker. Låt smeten vila en stund och rör ner det smälta smöret. Grädda pannkakor med en klick smör i varm panna.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tärna skinkan och champinjonerna och riv osten. Stek champinjonerna i lite smör i ett par minuter. Tillsätt skinkan och låt den fräsa med i någon minut.
- Smält smöret till stuvningen i en kastrull och vispa ihop med mjölet till en slät smet. Tillsätt grädde och mjölk lite i taget och fortsätt att vispa. Låt stuvningen koka upp och tjockna ordentligt under konstant vispning. Tillsätt skinkan och champinjonerna och ta kastrullen från plattan. Tillsätt 2 dl av osten och rör runt så att osten smälter. Smaka av stuvningen med lite salt och vitpeppar,
- Lägg en sträng stuvning i mitten på varje pannkaka och rulla ihop. Jag använde tre lite rågade skedar (typ vanliga matskedar) stuvning per pannkaka, och då räckte det precis till sex crêpes. Lägg rullarna med skarven uppåt i en smord ugnsform. Strö över resten av den rivna osten och gratinera mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Servera med en god grönsallad.