Korv

Rotfruktspytt med korv, ägg och senapskräm

Det här blev supergott i all sin enkelhet. En pytt på potatis, gulbetor, morötter och lök passade perfekt till stekt ägg och korv och en enkel och god senapskräm. Veckosalladen var god att ha till.

Skriv ut recept
Rotfruktspytt med korv, ägg och senapskräm
Rotfruktspytt med korv, ägg och senapskräm
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Rotfruktspytt
Senapskräm
Maträtt Huvudrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Rotfruktspytt
Senapskräm
Rotfruktspytt med korv, ägg och senapskräm
Instruktioner
  1. Skala gulbetorna och tärna dem. Lägg dem i en kastrull med saltat vatten och låt dem koka i cirka 15 minuter.
  2. Skala och tärna potatis och morötter och hacka löken.
  3. Smält smör i en stekpanna och häll i potatisen. Låt den steka i ett par minuter och tillsätt sedan morötter, lök och de förkokta gulbetorna. Krydda med salt, peppar och timjan och låt pytten steka på medelvärme under lock tills alla grönsaker är genomstekta. Rör om emellanåt.
  4. Rör ihop ingredienserna till senapskrämen.
  5. Stek korv och ägg. Servera med pytten och senapskrämen och en krispig sallad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *