Rotfruktspytt med korv, ägg och senapskräm
Det här blev supergott i all sin enkelhet. En pytt på potatis, gulbetor, morötter och lök passade perfekt till stekt ägg och korv och en enkel och god senapskräm. Veckosalladen var god att ha till.
Tillagningstid | 45 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Senapskräm
- 2 dl creme fraiche
- 0,5 tsk dijonsenap
- 1 msk stark senap (Johnnys med chipotle och svartpeppar tex - så god!)
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Senapskräm
|
|
Instruktioner
- Skala gulbetorna och tärna dem. Lägg dem i en kastrull med saltat vatten och låt dem koka i cirka 15 minuter.
- Skala och tärna potatis och morötter och hacka löken.
- Smält smör i en stekpanna och häll i potatisen. Låt den steka i ett par minuter och tillsätt sedan morötter, lök och de förkokta gulbetorna. Krydda med salt, peppar och timjan och låt pytten steka på medelvärme under lock tills alla grönsaker är genomstekta. Rör om emellanåt.
- Rör ihop ingredienserna till senapskrämen.
- Stek korv och ägg. Servera med pytten och senapskrämen och en krispig sallad.