Korv med mos, grillat bröd och pestokräm
Koka eget gott potatismos eller kör på snabbvarianten med pulvermos om du vill att det ska gå riktigt fort (då är hela rätten klar på 15 minuter). Man får fuska ibland! En god lite annorlunda variant av tunnbrödsrulle är det hur som helst. Perfekt vardagsmiddag!
Tillagningstid | 15 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 frukostkorv (eller tex chorizo om du vill ha starkare korv)
- 4 portioner potatismos
- 1 dl creme fraiche (34%)
- 4 msk pesto
- 4 rågkakor (tex Polarbröds)
- 1 dl rostad lök
- 1 rödlök
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Börja med moset, hemgjort eller på pulver. Här finns ett gott recept på hemgjort potatismos (som kan göras med eller utan dill): https://ugnstrull.se/recept/torskrygg-med-bacon-rakor-och-dillpotatismos/.
- Gör skåror i korven så att den inte spricker och stek den i lite smör eller olja i stek- eller grillpanna.
- Blanda creme fraiche med pesto. Strimla rödlöken tunt.
- Stek rågkakorna i het torr panna någon minut på varje sida. De ska bli genomvarma och få lite färg.
- Lägg på mos, korv, rostad lök och rödlök på brödet ringla över pestokrämen.