Till fikat

Citron- och rosmarinkakor

Lättbakade småkakor som smakar Medelhavet och sommar! Det är en ganska stor sats, men det som inte går åt på en gång går utmärkt att frysa.

Skriv ut recept
Citron- och rosmarinkakor
Maträtt Fika
Portioner
kakor
Ingredienser
Maträtt Fika
Portioner
kakor
Ingredienser
Instruktioner
  1. Vispa ihop rumsvarmt smör och socker så att det blir pösigt och fint. Det är absolut enklast med elvisp eller assistent. Vispa även ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt fint hackad rosmarin, rivet skal och saft från en citron och vetemjöl och arbeta ihop till en deg.
  2. Forma degen till två rullar, linda in rullarna i plastfolie och låt dem ligga i kylskåp i cirka en timme.
  3. Dela rullarna i cirka 0,5 cm tjocka kakor och lägg kakorna på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i cirka 13-15 minuter, tills kakorna har fått lite fin färg runt kanterna. Låt dem svalna helt, sen är det bara att börja knapra.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *