Citron- och rosmarinkakor

Lättbakade småkakor som smakar Medelhavet och sommar! Det är en ganska stor sats, men det som inte går åt på en gång går utmärkt att frysa.

Portioner |
kakor
|
Ingredienser
- 250 g smör (rumsvarmt)
- 1,75 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk rosmarin (färsk, finhackad)
- 1 citron (rivet skal och saft)
- 6 dl vetemjöl
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ihop rumsvarmt smör och socker så att det blir pösigt och fint. Det är absolut enklast med elvisp eller assistent. Vispa även ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt fint hackad rosmarin, rivet skal och saft från en citron och vetemjöl och arbeta ihop till en deg.
- Forma degen till två rullar, linda in rullarna i plastfolie och låt dem ligga i kylskåp i cirka en timme.
- Dela rullarna i cirka 0,5 cm tjocka kakor och lägg kakorna på två plåtar med bakplåtspapper. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i cirka 13-15 minuter, tills kakorna har fått lite fin färg runt kanterna. Låt dem svalna helt, sen är det bara att börja knapra.


2 Comments
Lotta
Hur varm ska ugnen vara?
Jenny
Ajdå, det hade jag missat att skriva ut. 200 grader ska det vara!