-
Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm
Att tillaga allt på en plåt i ugnen är perfekt när man vill ha något gott och vällagat utan att spendera alltför lång tid i köket. Dessutom blir det minimalt med disk. På den här plåten trängdes rotfrukter och grönsaker med svamp och frukostkorv. Det blev riktigt mumsigt!
-
Quesadillas med krämig kycklingröra
Snabblagat, frasigt, krämigt och härligt ostigt. Tillsammans med en god sallad blir quesadillas en riktigt mumsig vardagsmiddag.
-
Mumsiga smörrebröd
I min värld kan mackor absolut vara riktig mat. En varm sommardag räcker det gott som middagsmat. Här kommer tips på tre riktigt mumsiga smörrebröd. Tre smörgåsar var kan vara lagom om de äts som middag.
-
Fylld fläskfilé med basilikakräm och rostade grönsaker
En smidig och god middag där grönsaker och kött lagas samtidigt i ugnen. Fläskfilén som fylls med pesto, soltorkade tomater och västerbottenost och lindas in i bacon och blir saftig och fin.
-
Macka med smarrig kräftröra
Att laga mat till bara sig själv kan ju kännas lite segt. Eller så ser man det som en chans att göra något riktigt gott som ingen annan får smaka :). Till exempel en god macka med kräftröra smaksatt med lime, sweet chili och koriander. Ett fat med god frukt och bär blir en perfekt efterrätt.
-
Ostig pastagratäng med spenat och kyckling
Råkat koka för mycket pasta? Spara resterna till imorgon och sväng ihop en god pastagratäng! Den här innehåller kyckling, spenat och soltorkade tomater, och en hel del ost. En god vitlökscrème att servera till blir pricken över i.
-
Nutellafluff med frukt och bär
Godare än så här blir det typ inte. Färska bär och frukt doppas i en krämig mousse med nutella. Mums! Vi var bara tre till middagen så jag gjorde en liten sats, men receptet går fint att dubbla om ni är fler (eller bara väldigt sugna).
-
Ört- och vitlöksfyllda champinjonhattar
Bacon är gott, champinjoner är gott. Kombinera det med en färskoströra med vitlök och färska örter och du får ett riktigt gott tillbehör - kanske till grillat?
-
Lammköttbullar med couscous och extra krämig baba ganoush
Lite nordafrikanska smaker värmer i vårkylan. Köttbullarna och couscousen är snabblagade, men baba ganoushen kräver lite förberedelsetid. Här har jag gjort den extra krämig genom att blanda den med färskost. Gott!
-
Wraps med lite sushifeeling
Fräscha wraps med bland annat wasabi, avokado och kallrökt lax. När sushisuget gör sig påmint och det är för långt till närmaste japanska hak.