Till fikat

Stora, saftiga blåbärsmuffins

Lite filmjölk i smeten och mycket blåbär gör susen. Riktigt saftiga och rejält tilltagna blåbärsmuffins som går snabbt och lätt att baka.

Skriv ut recept
Stora, saftiga blåbärsmuffins
Stora blåbärsmuffins
Maträtt Fika
Portioner
muffins
Ingredienser
Maträtt Fika
Portioner
muffins
Ingredienser
Stora blåbärsmuffins
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker ordentligt.
  3. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  4. Smält smöret. Tillsätt det och filmjölken och vispa till en slät och fin smet.
  5. Vänd försiktigt ner blåbären i smeten (om du vispar kraftigt nu kommer du få helt lila muffins, och det kan ju i och för sig också vara kul). Om du använder frysta blåbär behöver du inte tina dem först.
  6. Fördela smeten i nio stora muffinsformar och grädda dem på plåt mitt i ugnen i 25-30 minuter.
  7. Låt dina muffins svalna och pudra sedan över lite florsocker.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *