Fyllda pitabröd med färs och svamp
Väldigt snabbt och enkelt men riktigt vardagsgott. Varma pitabröd som fylls med en köttfärsröra med svamp, vitkål och krispiga solrosskott, sallad och en enkel sås med sweet chili.
Tillagningstid | 25 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 dl creme fraiche
- 2 msk sweet chilisås
- salt
- svartpeppar
- 1 klyfta vitkål
- 1 gul lök
- 8-10 champinjoner
- olivolja (till stekning)
- 300 g blandfärs
- 1 klyfta vitlök
- 1 köttbuljongtärning
- 0,5 tsk ingefära (malen)
- 1 tsk soja (kinesisk)
- 50 g solrosskott
- pitabröd
- isbergssallad
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Blanda creme fraiche med chilisås i en skål och smaka av med salt och peppar. Strimla isbergssalladen och värm pitabröden.
- Strimla vitkålen och löken och skiva champinjonerna. stek vitkål, lök och champinjoner i olja i ett par minuter. Lägg åt sidan.
- Fräs färsen i olja. Smula över buljongtärningen och pressa i vitlöken. Krydda med salt, peppar och ingefära. Tillsätt grönsakerna och sojan. Vänd till slut ner solrosskotten.
- Varva färs, isbergssallad och den kalla såsen i pitabröd.