Pannkakor med morot, dill och kalkonbacon

Sugen på att variera pannkakorna en smula? Här är en aningens nyttigare variant med rivna morötter och färsk dill i smeten som jag hittade på bloggen elinaomickesmat.se och var tvungen att testa. Supergott! Knaprigt kalkonbacon och lingonsylt smakade finfint till.
| Portioner |
pannkakor
|
Ingredienser
- 3 morötter
- 1 kruka färsk dill
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 200 g kalkonbacon (för 4 portioner)
- rårörda lingon (eller lingonsylt)
- smör (till stekning)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Skala morötterna och riv dem ganska fint. Hacka dillen.
- Blanda vetemjöl och salt i en bunke och vispa ihop med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken, äggen och dillen och vispa ihop hela härligheten. Rör till sist ner morötterna.
- Grädda pannkakorna i en stekpanna med lite smör. Stek kalkonbacon så att det blir krispigt och härligt. Servera pannkakorna med bacon och lingonsylt eller rårörda lingon.