Kladdkaka med choklad och kola
En kladdkaka är ju godis i sig, men den här är lite extra pimpad med hela centerbitar och ett täcke av smält chokladkola. Oemotståndligt om man är en chokladälskare som jag! Ät den som den är, eller med lite vaniljglass eller en klick vispad grädde.
Portioner |
bitar
|
Ingredienser
- 150 g smör
- 3 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 1 nypa flingsalt
- 2 rullar Center
- smör och ströbröd till formen
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och ställ det åt sidan.
- Rör ihop ägg och socker lite försiktigt. Smeten ska inte vispas.
- Blanda ihop vaniljsocker, kakao, vetemjöl och flingsalt och vänd ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt tills smeten går ihop.
- Smöra och bröa en form med löstagbar kant. Häll i smeten och tryck ner ca 10 bitar Center runtom i formen.
- Grädda kakan i ca 23 minuter. Den ska fortfarande vara kladdig i mitten. Ta ut kakan och lägg resten av Centerbitarna löst på kakan. Sätt in den i ugnen ca 2 minuter till.
- Ta ut kakan och bred ut de smälta chokladbitarna så att de täcker ytan. Låt kakan svalna och ställ in den i kylskåp i några timmar innan servering.