Matbröd

Nattjästa fröfrallor

Rör ihop en deg på några minuter på kvällen och få nybakade frallor till frukost! Insatsen för att göra de här goda bröden är verkligen inte stor, men resultatet är utmärkt. Luftiga frallor med härlig yta som med fördel äts helt nybakade med smör och ost.

Skriv ut recept
Nattjästa fröfrallor
Maträtt Frukost
Portioner
frallor
Ingredienser
Maträtt Frukost
Portioner
frallor
Ingredienser
Instruktioner
  1. Värm vattnet till 37 grader och häll i mjölken. Smula ner jästen i en bunke och häll degvätskan över. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och vetemjölspecial och rör ihop till en riktigt lös deg. Det blir nästan mer som en tjock smet.
  2. Täck bunken med plastfolie och låt den gärna stå framme på köksbänken i 30-60 minuter. Ställ sedan in den i kylskåpet och låt den jäsa där under natten.
  3. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Häll ut degen på ett rejält mjölat bakbord. Dela degen i sex delar och lägg degbitarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. De kommer se lite ojämna, platta och ledsna ut, men det är helt i sin ordning. Den rundar till sig fint i ugnen. Pensla ytan med lite kallt vatten och strö över dina favoritfrön.
  5. Grädda bröden i mitten av ugnen i cirka 14 minuter.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *