Kycklingsallad med rostade rotfrukter

En ny favoritsallad! Den här kommer göras många gånger. Jag var lite lat och köpte färdiggrillad kyckling, vilket gjorde arbetsinsatsen minimal. I övrigt följde jag ett recept hos Gourmetmorsan, men minskade på mängden så att det blev lagom för tre. Ett gott bröd passar bra till.
| Tillagningstid | 30 minuter |
| Portioner |
portioner
|
Ingredienser
Salladen
- 3 morötter (stora, ta fler om de är små)
- 4 rödbetor
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung (flytande)
- salt
- svartpeppar
- 1 påse salladsblad (gärna blandade, ca 65 g)
- 0,5 rödlök
- 200 g grillat kycklingbröst (2-3 bröst, skivade eller strimlade)
- 150 g fetaost
- 1 näve valnötter
- 1 näve russin
Dressing
- 2 msk olivolja
- 2 tsk honung (flytande)
- 1 msk balsamvinäger
- 1 klyfta vitlök
- salt
- svartpeppar
Ingredienser
Salladen
Dressing
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala morötterna och rödbetorna och skär dem i bitar/klyftor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja och honung. Salta och peppra och blanda runt hela härligheten. Rosta i ugnen i cirka 20-30 minuter, tills rotfrukterna känns klara.
- Strimla rödlöken fint och blanda med salladsbladen, rotfrukterna, russin, grovt smulad fetaost och kycklingen i en skål.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Slå den över salladen och blanda runt. Toppa salladen med valnötter.


