Kyckling,  Middag på max 30 minuter

Snabblagad kyckling med tomater, örter och parmesan

En perfekt vardagskyckling – snabblagad men med mycket god smak. Och den smakade alldeles utmärkt dagen efter också, så laga gärna så att det räcker till en matlåda. 

Skriv ut recept
Snabblagad kyckling med tomater, örter och parmesan
Kyckling med tomater, örter och parmesanost
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Tillagningstid 25 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Kyckling med tomater, örter och parmesanost
Instruktioner
  1. Sätt på riset och koka det enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Putsa kycklingfiléerna och dela varje filé i tre delar på längden. Bryn filéerna runtom i lite smör och krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes.
  3. Strimla de soltorkade tomaterna och finhacka vitlöken. Låt soltorkade tomater, vitlök och örtkryddorna fräsa med i pannan i någon minut.
  4. Nu är det dags att ha i de såsiga ingredienserna. I med en smulad kycklingbuljongtärning, grädde, creme fraiche och mjölk och låt det hela puttra ihop på medelvärme tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt då hälften av den rivna parmesanosten och rör runt så att den smälter. Smaka av såsen och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
  5. Hacka de färska tomaterna och strimla basilikan. Strö tomat och basilika över kycklingen och servera hela härligheten med ris och resterande parmesanost.

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *