Snabblagad kyckling med tomater, örter och parmesan
En perfekt vardagskyckling – snabblagad men med mycket god smak. Och den smakade alldeles utmärkt dagen efter också, så laga gärna så att det räcker till en matlåda.
Tillagningstid | 25 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 portioner ris
- 4 kycklingfiléer
- smör (till stekning)
- salt
- svartpeppar
- 3 tsk örtkryddor (ta vad du gillar - jag använde timjan, oregano och en kryddblandning som hette franska örter)
- 1 klyfta vitlök
- 10 soltorkade tomater
- 1 tärning kycklingbuljong
- 2,5 dl grädde (valfri fetthalt, jag hade 36%)
- 1 dl creme fraiche (valfri fetthalt, jag hade 15%)
- 1 dl mjölk
- 2 dl parmesanost (färsk, riven)
- 0,5 kruka basilika
- 2 tomater
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt på riset och koka det enligt anvisningar på förpackningen.
- Putsa kycklingfiléerna och dela varje filé i tre delar på längden. Bryn filéerna runtom i lite smör och krydda med salt, svartpeppar och chiliflakes.
- Strimla de soltorkade tomaterna och finhacka vitlöken. Låt soltorkade tomater, vitlök och örtkryddorna fräsa med i pannan i någon minut.
- Nu är det dags att ha i de såsiga ingredienserna. I med en smulad kycklingbuljongtärning, grädde, creme fraiche och mjölk och låt det hela puttra ihop på medelvärme tills kycklingen är genomstekt. Tillsätt då hälften av den rivna parmesanosten och rör runt så att den smälter. Smaka av såsen och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
- Hacka de färska tomaterna och strimla basilikan. Strö tomat och basilika över kycklingen och servera hela härligheten med ris och resterande parmesanost.
One Comment
Anette
Det var en jättegod rätt som alla gillade och vi kommer att göra den här många gånger. Tack för bra recept!