• Köttfria burgare
    Köttfritt

    Grymma köttfria burgare med dillpicklad gurka, kalasgod hamburgerdressing och karamelliserad lök

    Med formbar färs går det att göra riktigt goda burgare utan kött. Hemligheten ligger i god kryddning och goda tillbehör. Jag hade ganska små hembakade hamburgerbröd i frysen och gjorde därför små burgare. Två var blev perfekt. Skriv ut recept Grymma köttfria burgare med dillpicklad gurka, kalasgod hamburgerdressing och karamelliserad lök Maträtt Huvudrätt Portioner portioner Ingredienser Burgarna 400 g Anammas formbara färs1 gul lök2 klyftor vitlök1 msk tomatpuré1 msk japansk soja1 msk paprikapulver1 msk fond brynt schalottenlöksaltsvartpepparrapsolja (till stekning) Dillpicklad…

  • Kebabrulle
    Köttfärs

    Kebabrulle på hemmavis

    Hemlagat kebabkött är perfekt att ha i frysen, bara att ta fram och steka på i lite olja när kebabsuget kommer krypande. Här serverades det i rulleform, komplett med hemgjord röd och vit kebabsås. Libabrödet hittades däremot i butikens frysdisk :).

  • Nachostallrik
    Köttfärs

    Nachostallrik

    Tacos är ingenting som görs särskilt ofta här hemma, men en nachostallrik med goda tillbehör kan det bli någon gång emellanåt. Jag hade en hemgjord mexikansk kryddblandning kvar från när jag gjorde carnitas för ett tag sedan och den blandningen fungerade finfint till färs också. Guacamole, en stark salsa och vitlökssås hör också till.