Fräsch rostbiffsallad med asiatisk dressing
En riktigt fräsch och god sallad som går snabbt att laga. Vill du ha den vegetarisk så är det bara att skippa rostbiffen, den är god utan också.
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 200 g edamamebönor (jag använde frysta bönor)
- 0,25 huvud rödkål
- 70 g salladsblad
- 2 avokado
- 2 msk japansk soja
- 2 msk rapsolja
- 1 bit ingefära (färsk)
- 1 röd chili
- 1 tsk honung
- salt
- svartpeppar
- Några skivor rostbiff
- 1 näve jordnötter (saltade)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka bönorna 2-3 minuter i saltat vatten. Häll över dem i ett durkslag och skölj med kallt vatten.
- Strimla rödkålen med osthyvel. Lägg i en skål och blanda med salladsblad. Tärna avokado och tillsätt tillsammans med bönorna.
- Finhacka chilin och riv ingefäran. Vispa ihop till en dressing tillsammans med soja, rapsolja och honung. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda om.
- Strimla rostbiffen och tillsätt den. Toppa med grovhackade jordnötter.