Köttfärssås med soltorkade tomater
En snabblagad och enkel köttfärssås som får lite annorlunda smak av citron, vitt vin och soltorkade tomater. Rårivna morötter eller en fräsch sallad är gott till.
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 portioner pasta
- 1 gul lök
- 1-2 klyftor vitlök
- 1 dl soltorkade tomater (strimlade)
- 500 g blandfärs
- smör (till stekning)
- 2 msk tomatpuré
- 1 dl vitt vin
- 1 msk kalvfond
- 2,5 dl grädde (valfri fetthalt)
- 1 citron (rivet skal)
- svartpeppar
- salt
- parmesanost (färsk, riven)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka lök och vitlök och hacka eller strimla de soltorkade tomater.
- Fräs färsen i smör. Tillsätt lök, vitlök och soltorkade tomater och låt det fräsa med så att löken mjuknar. Blanda ner tomatpurén och låt det fräsa i någon minut till.
- Häll i vin, fond och grädde och låt såsen sjuda på svag värme i cirka 10 minuter. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar. Servera med den nykokta pastan och riven parmesanost.