Gratäng med köttfärs och potatis och coleslaw
Portioner
6portioner
Tillagningstid
1 dryg timme
Portioner
6portioner
Tillagningstid
1 dryg timme
Ingredienser
Gratängen
Coleslaw
Instruktioner
Gratängen
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala potatisen och skär den i tändsticksstora bitar (för hand eller i maskin). Hacka vitlöken och skiva den gula löken.
  3. Fräs färsen i olivolja och tillsätt lök och vitlök när färsen har börjat bli grynig. Smaksätt med paprikapulver, tomatpuré, kalvfond, soja, chilisås och salt och peppar och låt det fräsa ett par minuter.
  4. Blanda grädde och mjölk och krydda med cirka 1 tsk salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Varva potatis och köttfärsröran i en ugnsform. Salta lite på potatisen mellan varven. Avsluta med ett lager potatis. Häll gräddblandningen över och toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen i cirka 45 minuter, tills potatisen känns färdig.
Coleslaw
  1. Strimla vitkålen (tex med en osthyvel). Skala morötterna och riv dem grovt. Blanda med övriga ingredienser och ställ coleslawn i kyl tills det är dags att äta.