-
Varm köttbullemacka med pesto och mozzarella
Köttbullar kan användas till mycket. De här fläskfärsbullarna är kryddiga och goda, inte minst på ett grillat pestotäckt bröd och gratinerade med buffelmozzarella.
-
Supersnabb italiensk wrap
Den här wrappen har räddat mig många gånger när jag inte hunnit eller haft lust att laga mat. Den passat också utmärkt som lyxig utflyktsmat!
-
Melanzane parmigiana
Det här är en av mina absoluta favoriter bland köttfria rätter. En gratäng på grillad aubergine i god tomatsås och med massor av härligt trådig mozzarella och mumsig parmesanost. Min variant är enkel att göra, men eftersom auberginen behöver vattnas ur i minst en timme så passar den bäst som helgmat när man har gott om tid.
-
Middagsbruschetta med panngrillad sparris, prosciutto och mozzarella
Ibland är det enkla det allra godaste. Den här middagen tar 15 minuter att svänga ihop men slår det mesta. För mig smakar den försommar. Äts med fördel utomhus med syrendoft i näsan och något gott i glaset!
-
Tortellini med tomatpesto
Oj vad det här var gott, och dessutom klart på 20 minuter! Perfekt comfort food en trött vardag. Vill man göra den köttfri så är det bara att skippa bacon.
-
Köttfärssås för vuxna
Någon mer som är barnsligt förtjust i spagetti med köttfärssås? Jag brukar utgå lite från vad jag har hemma så det blir olika versioner varje gång. Den här varianten med vin, grönsaker, svamp och massor av färsk timjan blev riktigt god!
-
Fancy kebabpizza
Idag åt jag mitt livs första kebabpizza. Jag hade hemgjort kebabkött i frysen och tänkte att det nu var hög tid att testa den mest svenska av pizzor. Jag gräddade på baksten, och det blev supergott!
-
Fläskfilépasta med gorgonzola och vitt vin
80-talet ringde och ville ha sin gorgonzolasås tillbaka. Här i en variant med päron, grädde och vitt vin.
-
Italienska köttbullar med citron
Det finns massor av fantastiska recept på italienska köttbullar i cyberrymdens omloppsbana. De här får fräsch smak av citron, kapris och parmesan.
-
Champinjonsallad med parmesan och ruccola
Jag vill äta mycket grönt, men har svårt att finna entusiasmen inför den klassiska sallad-till-maten-kombon med grönsallad, tomat och gurka. Den här varianten ger lite variation.