Fläsk,  Korv,  Nöt,  Pasta

Ljuvlig bolognese på högrev

Bolognese på högrevDet här är nog den godaste pastarätt jag vet. Rustikt, mustigt och helt enkelt alldeles galet gott. Det krävs en hel del hackande, men när det väl är gjort så sköter bolognesen sig själv i grytan. Och resterna går inte av för hackor om det blir något över. Testa!

Skriv ut recept
Ljuvlig bolognese på högrev
Bolognese på högrev
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Tillagningstid 2 timmar
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Kök Italienskt
Tillagningstid 2 timmar
Portioner
portioner
Ingredienser
Bolognese på högrev
Instruktioner
  1. Nu är det bara att sätt igång och hacka. Morötter, lök, vitlök, salami, högrev och sidfläsk ska skäras ner till små tärningar.
  2. Fräs lök, vitlök och morötter i en gryta i smör och rapsolja. Låt den gå på medelvärme i ett par minuter så att löken blir lite glansig. Tillsätt tomatpuré, högrev, salami och sidfläsk och låt det fräsa i ett par minuter till.
  3. Nu är det dags att ha i rött vin, kalvfond, oregano och hela, färska körsbärstomater. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen och sätt på lock. Låt den stå och småputtra i cirka 1,5 timme. Rör om emellanåt och sänk värmen ytterligare om det kokar för häftigt.
  4. Koka pastan i saltat vatten.
  5. Riv osten grovt.
  6. Smaka av bolognesen med lite salt och peppar om du tycker att det behövs. Servera med den nykokta pastan och generöst med riven ost.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *