Ljuvlig bolognese på högrev
Det här är nog den godaste pastarätt jag vet. Rustikt, mustigt och helt enkelt alldeles galet gott. Det krävs en hel del hackande, men när det väl är gjort så sköter bolognesen sig själv i grytan. Och resterna går inte av för hackor om det blir något över. Testa!
Tillagningstid | 2 timmar |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 3 morötter
- 2 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- rapsolja (till stekning)
- smör (till stekning)
- 250 g högrev
- 75 g italiensk salami
- 150 g rimmat sidfläsk
- 2 msk tomatpuré
- 375 ml rött vin
- 3 msk kalvfond
- 2 tsk oregano (torkad)
- 400 g körsbärstomater
- 4 portioner spagetti
- 2 dl cheddar (eller annan lagrad och smakrik ost)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Nu är det bara att sätt igång och hacka. Morötter, lök, vitlök, salami, högrev och sidfläsk ska skäras ner till små tärningar.
- Fräs lök, vitlök och morötter i en gryta i smör och rapsolja. Låt den gå på medelvärme i ett par minuter så att löken blir lite glansig. Tillsätt tomatpuré, högrev, salami och sidfläsk och låt det fräsa i ett par minuter till.
- Nu är det dags att ha i rött vin, kalvfond, oregano och hela, färska körsbärstomater. Låt grytan koka upp och sänk sedan värmen och sätt på lock. Låt den stå och småputtra i cirka 1,5 timme. Rör om emellanåt och sänk värmen ytterligare om det kokar för häftigt.
- Koka pastan i saltat vatten.
- Riv osten grovt.
- Smaka av bolognesen med lite salt och peppar om du tycker att det behövs. Servera med den nykokta pastan och generöst med riven ost.