-
Hamburgerbröd med potatis
Att ha hembakta hamburgerbröd i frysen inför sommarens alla grillkvällar är inte dumt. De här innehåller bland annat kokt potatis och blev riktigt fluffiga och goda. En sats ger 14 fina bröd (eller 12 i mitt fall eftersom hunden norpade två i ett obevakat ögonblick).
-
Ugnsstekta köttbullar med couscoussallad och myntayoghurt
Att steka köttbullarna i ugnen istället för i stekpanna är så smidigt! Dagens variant fylldes med fetaost och soltorkade tomater och åts till en couscoussallad med mycket grönsaker och krämig yoghurt med citron och mynta. Härlig sommarmat!
-
Lättbakade havrebröd
Semester är baktid för mig. Jag älskar att baka, men hinner/orkar sällan när jag jobbar. Dessutom äter jag knappt bröd på vardagar. På semestern däremot, då blir det godfrukost med macka! Det här är ett lättbakat bröd med neutral men god smak.
-
Piroger med fetaost och spenat
Piroger är kul att baka tycker jag. Perfekt att ha på lut i frysen inför sommarens picknickar och lata dagar.
-
Kladdkaka med choklad och kola
En kladdkaka är ju godis i sig, men den här är lite extra pimpad med hela centerbitar och ett täcke av smält chokladkola. Oemotståndligt om man är en chokladälskare som jag! Ät den som den är, eller med lite vaniljglass eller en klick vispad grädde.
-
Världens godaste vitlöksbröd
Kaxig rubrik va? Men de här vitlöksbröden är verkligen vansinnigt goda. Förutom de klassiska ingredienserna, det vill säga smör, vitlök och persilja, får de smak av salladslök, parmesan och srirachasås.
-
Somriga köttbullar med potatismos, gräddsås och citrongurka
Det finns inte mycket som slår hemlagade köttbullar och en god gräddsås. Den här varianten är kryddad med citron och timjan, vilket ger en lite sommarfräsch smak på hela härligheten. Receptet hittade jag på ICA, men i vanlig ordning har jag gjort om det en del.
-
Supersaftig riven äppelkaka
En småkladdig sockerkaka med rivet äpple och kanel och socker på toppen. Ät den som den är, eller med lite vaniljglass eller vaniljsås.
-
Rotfruktspytt med korv, ägg och senapskräm
Det här blev supergott i all sin enkelhet. En pytt på potatis, gulbetor, morötter och lök passade perfekt till stekt ägg och korv och en enkel och god senapskräm.
-
Portabelloburgare med magisk rödlök
Grundreceptet på den här burgaren hittade jag på koket.se men min vana trogen ändrade jag lite i receptet. Den största behållningen här är löken, som är helt magisk god. Den kommer jag att göra till alla sorters burgare framöver.