-
Mustig tomatsoppa med kalkonbacon och fetaost
Det är på något sätt mysigt att äta soppa, särskilt en småruggig dag som denna. Den här tomatsoppan är ytterst lättlagad, och härligt krämig, värmande och god. Det salta kalkonbaconet och fetaosten passar perfekt till den söta och milda tomatsmaken.
-
Cannelloni med ricotta och spenat
En riktigt god och hyfsat snabblagad cannelloni gjord på färska lasagneplattor. En knaprig sallad och världens godaste vitlöksbröd passar perfekt till.
-
Indisk gryta med halloumi och spenat
Nä men hallå vad det här var gott! En kryddig vegetarisk gryta som blir riktigt matig tack vare halloumin. Servera gärna med basmatiris, naanbröd eller papadums (båda varianterna går att köpa färdiga i de flesta livsmedelsaffärer) och en god raita.
-
Köttfärsfylld paprika med vitlökscrème, gratinerad aubergine och tabbouleh
Nu mognar alla grönsaker på en gång! Dagens middag blev en riktig skördefest med hemodlade tomater, gurka, paprikor, chili och små gulliga auberginer.
-
Indiska köttbullar med raita, papadums och kryddigt ris
Jag hittade ett fantastiskt bra recept på indiska köttbullar på bloggen Fridas food på ellematochvin.se att utgå ifrån. Tillsammans med en sval och god raita, vackert gult ris och färdiga papadums som man får till i micron på en minut blev det en härligt kryddig middag.
-
Italienska köttbullar med tomatsås
Om man var tvungen att välja ut fem rätter som man skulle leva på resten av livet så tror jag att italienska köttbullar skulle finnas med på min lista. Det här är mat som jag verkligen kan längta efter.
-
Capricciosa med pizzasallad
Att baka egen pizza är så värt det! Jag tycker att en hemgjord pizza slår kvarterskrogens alla dagar i veckan. Här kommer recept på en klassiker, en capricciosa kompletterad med lökringar och en traditionell vitkålssallad.
-
Melanzane parmigiana
Det här är en av mina absoluta favoriter bland köttfria rätter. En gratäng på grillad aubergine i god tomatsås och med massor av härligt trådig mozzarella och mumsig parmesanost. Min variant är enkel att göra, men eftersom auberginen behöver vattnas ur i minst en timme så passar den bäst som helgmat när man har gott om tid.
-
Albondingas – spanska köttbullar
Här kommer ett recept i avdelningen sjukt gott. Riktigt smakrika köttbullar i en kryddig tomatsås som är så där precis på gränsen till att man börjar svettas på näsan. Köttbullarna passar fint att äta som tapas, men lika bra som huvudrätt tillsammans med pasta.
-
Fancy kebabpizza
Idag åt jag mitt livs första kebabpizza. Jag hade hemgjort kebabkött i frysen och tänkte att det nu var hög tid att testa den mest svenska av pizzor. Jag gräddade på baksten, och det blev supergott!