- 
Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakrämAtt tillaga allt på en plåt i ugnen är perfekt när man vill ha något gott och vällagat utan att spendera alltför lång tid i köket. Dessutom blir det minimalt med disk. På den här plåten trängdes rotfrukter och grönsaker med svamp och frukostkorv. Det blev riktigt mumsigt! 
- 
Lätt men krämig räkpasta med dill, fänkål och champinjonerJag älskar krämiga pastasåser och drar mig sällan för att ha vispgrädde i maten, men försöker varva med lite magrare alternativ. Den här pastasåsen gjord på sexprocentig gräddmjölk blev riktigt mumsig utan att bli tung. 
- 
Fläskkotletter med svampsås och grym potatisKlassisk husmanskost som ändå känns modern och fräsch. Svampsåsen får smak av timjan och sherry, och den ljuvliga potatisen rostas med lite honung och balsamvinäger. En enkel sallad med tomater, gurka och smulad fetaost passar bra till. 
- 
Chilipasta med bacon, svamp och paprikaHär kommer tips på en riktig vardagsräddare, eller kanske en semesterräddare för den som inte gillar att stå i köket en ledig dag. På 20 minuter har du en krämig och mättande pastarätt med mycket smak. 
- 
Fyllda pitabröd med färs och svampVäldigt snabbt och enkelt men riktigt vardagsgott. Varma pitabröd som fylls med en köttfärsröra med svamp, vitkål och krispiga solrosskott, sallad och en enkel sås med sweet chili. 
- 
Världens godaste pyttipannaTänk vad lite bacon och färska champinjoner kan göra underverk. Jag har lagat pyttipanna hur många gånger som helst, men aldrig någon som blev så god som den här! 
- 
Fyllda kycklingfiléer med svamprisotto och långbakade tomaterMagiskt goda kycklingfiléer fyllda med soltorkade tomater, basilika och marinerad vitlök blir tillsammans med en krämig risotto en riktig festmåltid. Söta och smakrika tomater är pricken över i! 
- 
Biff stroganoff med rödvinJag tror inte att det brukar vara vin i en biff stroganoff, men jag tycker att det gör den här klassikern ännu godare så jag har i en skvätt. Grytan blir i princip godare ju längre den får stå och småputtra. Minst 30 minuter behöver den få på sig, men är ännu bättre efter 45. 
- 
Crêpes med skinka, champinjoner och ostCrêpes är en perfekt rätt när man får pannkakor över. Här hemma gör vi alltid pannkisar på havremjöl, så även denna gång. Däremot är det vetemjöl i stuvningen, så vill ni ha glutenfria crêpes så får ni göra en annan redning. 
- 
Capricciosa med pizzasalladAtt baka egen pizza är så värt det! Jag tycker att en hemgjord pizza slår kvarterskrogens alla dagar i veckan. Här kommer recept på en klassiker, en capricciosa kompletterad med lökringar och en traditionell vitkålssallad. 
 
				 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	