Sparris- och baconsallad
Det här är riktigt gott! Ett grymt bra alternativ när du har börjat ledsna lite på att grilla eller koka sparrisen rakt av.
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 knippe sparris (färsk, grön)
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- 1 paket bacon
- 2 st schalottenlök
- 1 citron
- 1 kruka bladpersilja
- 3-4 msk parmesanost (nyriven)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Hacka schalottenlökarna och persiljan. Riv det yttersta skalet på citronen. Blanda lök, persilja, citronskal och saften från en halv citron med 2-3 matskedar olivolja. Smaka av dressingen med salt och peppar.
- Klipp baconet i bitar och stek det knaprigt. Lägg över på en tallrik med en rejäl hög med vikt hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av.
- Stek sparrisen i grillpanna med olivolja i ett par minuter. Den ska mjukna och få fin färg. Salta och peppra. Lägg över sparrisen på en skärbräda och dela den i bitar. Lägg i en skål och häll dressingen över. Toppa med bacon och lite nyriven parmesanost.