Osötat müslibröd med granolatopp

Jag gillar att baka, men tycker ibland att jäsdegar tar lite för lång tid. Då är det perfekt att baka ett filmjölksbröd på bikarbonat. De bröden är ofta ganska söta, men här kommer en osötad variant full av nyttigheter för dig som föredrar det.

Portioner |
bröd
|
Ingredienser
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 dl vetemjöl special
- 1 dl rågsikt
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 tsk brödkryddor
- 3 dl müsli (välj till exempel en müsli med nötter och frön, eller en med nötter och frukt om du gillar det och vill få in lite sötma i brödet)
- 4,5 dl filmjölk
- 1 dl granola (jag hade Färskings granola med äpple och kanel utan tillsatt socker)
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 185 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser utom filmjölk och granola i en bunke.
- Tillsätt filmjölken och rör ihop till en lös deg.
- Klicka i degen i en brödform klädd med bakplåtspapper. Toppa med granolan.
- Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 50 minuter. Täck med lite folie på slutet om ytan ser ut att bli för mörk.
- Låt brödet svalna helt innan du skär upp det.

