Daimspäckad kladdkaka

Jag är barnsligt förtjust i Daim. Och i kladdkaka. Här får man både och :).

Portioner |
bitar
|
Ingredienser
- 100 g smör
- 2 ägg
- 2,5 dl strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 100 g daim (typ 2 dubbeldaim)
- smör och ströbröd till formen
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar botten.
- Smält smöret. Vispa under tiden ihop ägg och socker och tillsätt sedan det smälta smöret.
- Rör ned vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Vispa inte, utan rör bara runt så att smeten går ihop. Krossa daimen lite grovt och tillsätt den.
- Bred ut smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 20 minuter. Låt den svalna helt och gärna bli kylskåpskall innan servering. Ät den som den är eller med en klick grädde eller glass och kanske lite färska hallon.

