Fläsk

Bakad potatis med god skinkröra

Bakad potatis med skinkröraLite retro, och fortfarande lika gott som på 90-talet. Förutom till bakpotatis så passar röran fint som fyllning i en macka eller wrap.

Skriv ut recept
Bakad potatis med god skinkröra
Bakad potatis med skinkröra
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 1,5 timme
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Huvudrätt
Tillagningstid 1,5 timme
Portioner
portioner
Ingredienser
Bakad potatis med skinkröra
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Borsta potatisarna rena och stick små hål i dem med en gaffel. Lägg dem i en ugnsform och stoppa in i ugnen i 1-1,5 timmar. Hur lång tid det tar beror på hur stora potatisar du har fått tag i. Jag tycker om när bakpotatis är riktigt mjuk och lät mina vara inne i 1,5 timme.
  3. Dags för röran. Hacka löken fint och skär skinkan i riktigt små bitar. Vispa creme fraichen med elvisp i ett par minuter tills den har tjocknat något och blivit riktigt krämig. Blanda samman creme fraichen med de båda senapssorterna, citronpeppar och hackad gräslök och timjan. Vänd till sist ner löken och skinkan och smaka av. Det kan behövas lite salt.
  4. Servera de bakade potatisarna med röran och en god sallad. Här avnjöts de med en tomatsallad med fetaost och basilika.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *