Kycklingpasta med fetaost, citron och soltorkade tomater
Här kommer tips på en sån där riktigt snabb och härligt krämig pastasås som sitter som en smäck en hungrig kväll i veckan. Den passar dessutom alldeles utmärkt i matlådan dagen efter.
Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 4 portioner pasta
- 2 kycklingfiléer
- olivolja (till stekning)
- salt
- svartpeppar
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl pastavatten
- 150 g fetaost
- 5 soltorkade tomater
- 1 citron
- 0,5-1 tsk honung (enklast med flytande)
- 0,5 kruka persilja
- parmesanost
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Koka pastan.
- Tärna under tiden kycklingen. Strimla de soltorkade tomaterna och riv skalet från citronen. Hacka persiljan och riv lite parmesanost.
- Stek kycklingen i olivolja på ganska hög värme. Salta och peppra. Tillsätt creme fraiche och en deciliter av det kokande pastavattnet. Låt koka ihop någon minut. Smula ner hälften av fetaosten, de soltorkade tomaterna, citronskalet och saften från en halv citron. Låt såsen puttra ihop ett par minuter.
- Häll i 0,5 tsk flytande honung och smaka av. Tanken är inte att det ska smaka sött, honungen ska bara balansera syran från citronen. Ta i lite mer honung om du tycker att det är för syrligt. Ta såsen från pannan och smula över resten av fetaosten och den hackade persiljan. Servera såsen med pasta och toppa med riven parmesanost. Krispig sallad och tomater är gott till.