-
Kryddiga edamamebönor
Om du kommer till Gotland i sommar ska du inte missa att testa de ruskigt goda sojabönorna på restaurang Surfers i Visby. Den här hemmavarianten är inte riktigt lika vass, men det är fortfarande försvinnande gott!
-
Nasi goreng med srirachakräm
Dagens middag blev så där alldeles särdeles god. En nasi goreng är ju en slags pyttipanna-variant, där man kan stoppa i lite vad man har hemma. Jag hade en bit kassler och edamamebönor att göra av med. Och eftersom jag är såsfantast fick det bli en kallsås till, smaksatt med favoriten srirachasås.
-
Fräsch rostbiffsallad med asiatisk dressing
En riktigt fräsch och god sallad som går snabbt att laga. Vill du ha den vegetarisk så är det bara att skippa rostbiffen, den är god utan också.
-
Ugnsbakad torskrygg med äppel- och fänkålssallad
Just nu är torskrygg min fiskfavorit, här i en okomplicerad variant med färsk spenat och soltorkade tomater. Potatis eller ris fungerar förstås bra till, men jag valde att servera den till en riktigt god sallad med fänkål, äpple och edamamebönor.
-
Paella med citron- och vitlökssås
Hemskt dålig bild, men väldigt god mat! Saffransdoftande ris, grönsaker, kyckling, kryddig korv och räkor, och så en citron- och vitlökssås till det. Mums!