Busenkel rabarberkaka

Det här är nog den mest lättbakade kakan man kan tänka sig. Du behöver inte ens tänka på disken, allt rörs ihop i kastrullen du smälter smöret i. Men gott blir det! Kakan är god till fikat precis som den är, eller med en klick vaniljsås. Om du inte gillar kardemumma så struntar du helt enkelt i den, det blir bra ändå. Eller testa att toppa med kanel istället.
| Portioner |
rejäla bitar, eller 8 lite mindre
|
Ingredienser
- 100 g smör
- Ett gäng stjälkar rabarber (jag använde åtta stjälkar, men mina var inte så långa och rätt så tunna)
- 2,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- pärlsocker
- kardemumma (malen)
- smör och ströbröd (till formen)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Skär eller klipp under tiden rabarbern i centimeterlånga bitar. Rör ner rabarbern i det smälta smöret och dra kastrullen från plattan.
- Rör ner strösocker, vaniljsocker och äggen i smörblandningen. Blanda vetemjöl med bakpulver och rör ner i smeten. Smeten ska inte vispas, bara röras runt så att den är jämn och fin.
- Smöra och bröa formen. Häll ner smeten och strö över så mycket pärlsocker och kardemumma som du vill ha. Jag tycker att det är gott med mycket av båda :).
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt den svalna helt eller ät den lite ljummen.



2 Comments
Malin
Hur många grader på ugnen?
Jenny
Oj, sorry! 175 grader ska det vara.