-
Busenkel rabarberkaka
Det här är nog den mest lättbakade kakan man kan tänka sig. Du behöver inte ens tänka på disken, allt rörs ihop i kastrullen du smälter smöret i. Men gott blir det! Kakan är god till fikat precis som den är, eller med en klick vaniljsås. Om du inte gillar kardemumma så struntar du helt enkelt i den, det blir bra ändå. Eller testa att toppa med kanel istället.
-
Saffransbullar med vaniljkräm
Saftiga bullar med mycket saffranssmak och en härlig vaniljkräm i mitten. Dessutom är de söta att se på, och går förstås alldeles utmärkt att frysa.
-
Saffransbullar med vanilj och russin
En av många grymma grejer med att bo på Gotland är att man inte behöver vänta till jul med att baka saffransbullar. Här bakas det med saffran året om.
-
Små söta jordgubbspajer
Med mördeg, färska jordgubbar och knaprig smuldeg på toppen gräddas de här små portionspajerna smidigt i en muffinsform. De är godast kalla tillsammans med en klick vaniljsås eller god vaniljglass.