-
Lättlagad asiatisk kyckling
Jag hittade ett recept på asiatisk pepparkyckling med vitlöksris hos Kycklingmama som jag blev sugen på att testa, och det visade bli den godaste kycklingwok jag någonsin fått till. Jag ändrade lite i proportionerna i receptet eftersom jag gillar mycket sås. Woksåsen blev delikat i all sin enkelhet och kommer definitivt att användas till fler wokvarianter framöver. Mitt recept är anpassat för två portioner, så öka på om ni är fler.
-
Snabbfrallor med flingsalt och blåbär
Trots kort jästid blir de här frallorna fluffiga och goda och smakar inte jäst. Ett bra alternativ när du vill ha hembakt bröd men inte har så mycket tid på dig. Jag hade en påse torkade blåbär hemma och lade till det, men bären går såklart att hoppa över eller byta ut mot russin, nötter, frön eller något annat du gillar. Frallorna är allra godast nybakade med smör och ost.
-
Nattjästa fröfrallor
Rör ihop en deg på några minuter på kvällen och få nybakade frallor till frukost! Insatsen för att göra de här goda bröden är verkligen inte stor, men resultatet är utmärkt. Luftiga frallor med härlig yta som med fördel äts helt nybakade med smör och ost.
-
Mustig tomatsoppa med kalkonbacon och fetaost
Det är på något sätt mysigt att äta soppa, särskilt en småruggig dag som denna. Den här tomatsoppan är ytterst lättlagad, och härligt krämig, värmande och god. Det salta kalkonbaconet och fetaosten passar perfekt till den söta och milda tomatsmaken.
-
Halloumiburgare med chilimajo, avokadoröra och picklad lök
Halloumiburgare är en snabblagad och god favorit som är lätt att variera med olika såser och röror. Den här gången fick halloumin sällskap av picklad rödlök, en majonnäs smaksatt med srirachasås och en röra med avokado, lime och tomat. Enkelt men väldigt gott!
-
Gratinerad tortelloni med fetaost och basilika
Det här är en riktig vardagsräddare, krämig med härliga smaker och sköter sig helt själv i ugnen. Arbetsinsatsen är max 5 minuter.
-
Saffransbullar med vaniljkräm
Saftiga bullar med mycket saffranssmak och en härlig vaniljkräm i mitten. Dessutom är de söta att se på, och går förstås alldeles utmärkt att frysa.
-
Lätt men krämig räkpasta med dill, fänkål och champinjoner
Jag älskar krämiga pastasåser och drar mig sällan för att ha vispgrädde i maten, men försöker varva med lite magrare alternativ. Den här pastasåsen gjord på sexprocentig gräddmjölk blev riktigt mumsig utan att bli tung.
-
Wok med kyckling, grönsaker och nudlar
En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.
-
Krämig kycklinglasagne med pesto och soltorkade tomater
En "vanlig" lasagne är ju god som den är, men ibland kan det vara schyst med lite variation. Jag är inte sådär rysligt förtjust i kycklingfärs i vanliga fall, men i den här formen var det supergott!