-
2 x dipp till bröd
Att dippa bröd, eller stavar av grönsaker, är mysigt en ljummen sommarkväll. Den här kvällen blev det en kronärtskocksdipp och en hummus med soltorkad tomat. Eventuella rester fungerar fint att sätta in i kylen och använda som pålägg på morgondagens frukostmacka.
-
Chilipasta med bacon, svamp och paprika
Här kommer tips på en riktig vardagsräddare, eller kanske en semesterräddare för den som inte gillar att stå i köket en ledig dag. På 20 minuter har du en krämig och mättande pastarätt med mycket smak.
-
Ugnsstekta köttbullar med couscoussallad och myntayoghurt
Att steka köttbullarna i ugnen istället för i stekpanna är så smidigt! Dagens variant fylldes med fetaost och soltorkade tomater och åts till en couscoussallad med mycket grönsaker och krämig yoghurt med citron och mynta. Härlig sommarmat!
-
Sallad med squash, fetaost och hasselnötter
Den här salladen är nästan onödigt god. Jag gjorde den som tillbehör till rester av gårdagens potatisgratäng och färdig rostbiff från delikatessdisken. Den skulle även passa finfint som ett köttfritt inslag på en buffé, eller som en lätt och fräsch lunch.
-
Fylld fläskfilé med basilikakräm och rostade grönsaker
En smidig och god middag där grönsaker och kött lagas samtidigt i ugnen. Fläskfilén som fylls med pesto, soltorkade tomater och västerbottenost och lindas in i bacon och blir saftig och fin.
-
Uppiffad rostbiff
Vanlig köpt, skivad rostbiff blir så mycket godare om den får gotta till sig i en god marinad i ett par timmar. Här hemma åt vid den med ljummen potatissallad och färsk sparris stekt i grillpanna, och det var alldeles ljuvligt gott!
-
Piroger med fetaost och spenat
Piroger är kul att baka tycker jag. Perfekt att ha på lut i frysen inför sommarens picknickar och lata dagar.
-
Cannelloni med ricotta och spenat
En riktigt god och hyfsat snabblagad cannelloni gjord på färska lasagneplattor. En knaprig sallad och världens godaste vitlöksbröd passar perfekt till.
-
Världens godaste vitlöksbröd
Kaxig rubrik va? Men de här vitlöksbröden är verkligen vansinnigt goda. Förutom de klassiska ingredienserna, det vill säga smör, vitlök och persilja, får de smak av salladslök, parmesan och srirachasås.
-
Somriga köttbullar med potatismos, gräddsås och citrongurka
Det finns inte mycket som slår hemlagade köttbullar och en god gräddsås. Den här varianten är kryddad med citron och timjan, vilket ger en lite sommarfräsch smak på hela härligheten. Receptet hittade jag på ICA, men i vanlig ordning har jag gjort om det en del.