-
Macka med skagen och kallrökt lax
Skagenröra eller lax på mackan? Äsch, ta både och! Stek eller grilla brödet så har du en riktigt mumsig lunch eller middag på nolltid.
-
Nachostallrik
Tacos är ingenting som görs särskilt ofta här hemma, men en nachostallrik med goda tillbehör kan det bli någon gång emellanåt. Jag hade en hemgjord mexikansk kryddblandning kvar från när jag gjorde carnitas för ett tag sedan och den blandningen fungerade finfint till färs också. Guacamole, en stark salsa och vitlökssås hör också till.
-
Supersnabb italiensk wrap
Den här wrappen har räddat mig många gånger när jag inte hunnit eller haft lust att laga mat. Den passat också utmärkt som lyxig utflyktsmat!
-
Albondingas – spanska köttbullar
Här kommer ett recept i avdelningen sjukt gott. Riktigt smakrika köttbullar i en kryddig tomatsås som är så där precis på gränsen till att man börjar svettas på näsan. Köttbullarna passar fint att äta som tapas, men lika bra som huvudrätt tillsammans med pasta.
-
Ljummen potatissallad med fetaost och soltorkade tomater
Ofta gör man ju potatissallad på kokt potatis, men att använda ugnsbakad klyftpotatis är också en riktig höjdare. Den här potatisen måste jag ha lagat minst 50 gånger, den är med andra ord en storfavorit.
-
Snabb tonfiskröra med gurka och sweet chili
En sommarlunch behöver ju inte vara knepigare än så här. En fralla, en burk tonfisk och lite goda ingredienser till röran som man oftast har hemma. Klappat och klart på mindre än tio minuter!
-
Potatissallad med dijon, äpple och cornichoner
Med solen kommer ett sug efter sommarmat! Den här krämiga potatissalladen fungerar fint till kallrökt lax och annan rökt fisk, och förstås till rostbiff och annat kallskuret.
-
Räksallad med extra allt
Räkor, vitlöksbröd, krispigt bacon, goda grönsaker, ägg och caesardressing. Den här räksalladen har allt!
-
Lammköttbullar med couscous och extra krämig baba ganoush
Lite nordafrikanska smaker värmer i vårkylan. Köttbullarna och couscousen är snabblagade, men baba ganoushen kräver lite förberedelsetid. Här har jag gjort den extra krämig genom att blanda den med färskost. Gott!
-
Pastasallad med sherryspetsad rhode island och fattigmansparmesan
Jag gillar när sallader toppas med något knaprigt, något som bryter av litegrann. Om du har lite vitt bröd över så testa att göra fattigmansparmesan!