-
Biff stroganoff med rödvin
Jag tror inte att det brukar vara vin i en biff stroganoff, men jag tycker att det gör den här klassikern ännu godare så jag har i en skvätt. Grytan blir i princip godare ju längre den får stå och småputtra. Minst 30 minuter behöver den få på sig, men är ännu bättre efter 45.
-
Suverän ugnspotatis med vitlökssmör
Skivor av fast potatis penslas med vitlökssmör och steks lite småknapriga i ugnen. Så gott! Passar till det mesta. Här hemma åt vi potatisen till stekta örtkryddade kycklingfiléer, sparris- och baconsallad (se recept här) och en klick köpe-bea. Mums!
-
Capricciosa med pizzasallad
Att baka egen pizza är så värt det! Jag tycker att en hemgjord pizza slår kvarterskrogens alla dagar i veckan. Här kommer recept på en klassiker, en capricciosa kompletterad med lökringar och en traditionell vitkålssallad.
-
Kycklingfilé med pesto, pastasallad och kikärtssallad
Att äta kall mat är gott i värmen, men man vill ju samtidigt att det ska kännas matigt. Det gör det här! Ugnsbakad kycklingfilé i tunna skivor toppade med pesto, citron och mandel serveras med en riktigt god och örtig pastasallad med ost och soltorkade tomater och en kikärtssallad med grillad paprika och fetaost. Riktigt gott, och inte alls så svårt att göra!
-
Lammfärsbiffar med tzatziki och löjligt god potatis
Lammfärsbiffar med fetaost och chili samsas med krämig och fräsch tzatziki och en löjligt god och krispig potatis med örter, vitlök och parmesanost. En härlig helgmiddag! Och än en gång, potatisen... Testa, den är ljuvlig!
-
Ört- och vitlöksfyllda champinjonhattar
Bacon är gott, champinjoner är gott. Kombinera det med en färskoströra med vitlök och färska örter och du får ett riktigt gott tillbehör - kanske till grillat?
-
Gott kryddsmör till grillad majs
Här hemma är majskolvarna ett måste när det är dags att grilla. Extra goda blir de med det här kryddsmöret med persilja, lime och sweet chili.
-
Räksallad med extra allt
Räkor, vitlöksbröd, krispigt bacon, goda grönsaker, ägg och caesardressing. Den här räksalladen har allt!
-
Pastasallad med sherryspetsad rhode island och fattigmansparmesan
Jag gillar när sallader toppas med något knaprigt, något som bryter av litegrann. Om du har lite vitt bröd över så testa att göra fattigmansparmesan!
-
Fancy kebabpizza
Idag åt jag mitt livs första kebabpizza. Jag hade hemgjort kebabkött i frysen och tänkte att det nu var hög tid att testa den mest svenska av pizzor. Jag gräddade på baksten, och det blev supergott!