Öjebyröra
Den här röran är helt ljuvlig! Jag tycker till och med att den är godare än den klassiska skagenröran. Kummin och västerbottensost sätter smaken, tillsammans med kräftstjärtar och färsk dill. Röran gör sig perfekt på smörstekt toast – en lättlagad men gudomligt god förrätt.
Tillagningstid | 10 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 170 g kräftstjärtar (motsvarar en liten burk i lake)
- 0,5 kruka färsk dill
- 2 msk majonnäs (hemgjord eller Hellmans)
- 1 tsk kummin (hela frön)
- 50 g västerbottensost (den färdigrivna på påse fungerar utmärkt)
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Häll kräftstjärna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt. Laken vill vi inte ha med här. Hacka kräftstjärna lite grovt. Lägg eventuellt undan ett par stycken till garnering. Hacka dillen, mortla kumminfröna lite snabbt och riv västerbottensosten fint om du inte köpt färdigriven. Blanda ihop alla ingredienserna till en fast röra. Njut på smörstekt toast, eller som snittar. Mums!
2 Comments
Jörgen
Osten ni använder heter Västerbottensost, och inte Västerbottenost.
Jenny
Det har du ju alldeles rätt i! Nu ska det vara rätt.