Mackor,  Mingel och buffé,  Skaldjur

Öjebyröra

Den här röran är helt ljuvlig! Jag tycker till och med att den är godare än den klassiska skagenröran. Kummin och västerbottenost sätter smaken, tillsammans med kräftstjärtar och färsk dill. Röran gör sig perfekt på smörstekt toast – en lättlagad men gudomligt god förrätt.

Skriv ut recept
Öjebyröra
Öjebyröra på toast
Maträtt Förrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Maträtt Förrätt
Kök Svenskt
Tillagningstid 10 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Öjebyröra på toast
Instruktioner
  1. Häll kräftstjärna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt. Laken vill vi inte ha med här. Hacka kräftstjärna lite grovt. Lägg eventuellt undan ett par stycken till garnering. Hacka dillen, mortla kumminfröna lite snabbt och riv västerbottenosten fint om du inte köpt färdigriven. Blanda ihop alla ingredienserna till en fast röra. Njut på smörstekt toast, eller som snittar. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *