Citronmousse med hemgjorda mandelbiskvier och jordgubbar
Om du liksom jag gillar sötsyrliga saker tycker jag att du ska testa den här citronmoussen. Den har mycket citronsmak och är verkligen busenkel att göra. Små, sega mandelbiskvier och färska bär är gott till.
Portioner |
små portioner (dubbla moussereceptet om ni vill ha mycket)
|
Ingredienser
Mandelbiskvier
- 100 g mandelmassa
- 1 äggvita
Citronmousse
- 1 dl lemon curd
- 125 g mascarpone
- 1 dl creme fraiche (34%)
- 0,5 citron (saft och rivet skal)
- jordgubbar (till garnering)
Ingredienser
Mandelbiskvier
Citronmousse
|
|
Instruktioner
- Börja med de härligt småsega mandelbiskvierna. Sätt ugnen på 225 grader. Riv mandelmassan fint och blanda ihop den med en äggvita. Häll smeten i en sprits och spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i övre delen av ugnen i cirka 7 minuter, tills biskvierna fått fin färg. Låt biskvierna svalna helt och förvara dem i en tätslutande burk fram till servering.
- Så till moussen. Häll ner lemon curd, mascarpone, crème fraiche, citronsaft och rivet citronskal i en bunke och vispa med elvisp till en fin, krämig mousse. Häll upp moussen i små portionsglas och ställ in dem i kylen tills det är dags att äta.
- Garnera vid servering med ett par hemgjorda mandelbiskvier och bitar av färska jordgubbar.