Pasta med räkor i krämig sås
Åh vad gott det här var! Inspirationen hittade jag på en annan matblogg, gourmetmorsan.com. Krämig och mild med härlig smak av vitlök och timjan. Dessutom går det riktigt snabbt att laga.

Tillagningstid | 20 minuter |
Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 8 hg räkor (med skal, eller ca 400 g handskalade i lake)
- 0,5 purjolök
- 2 klyftor vitlök
- rapsolja (till stekning)
- 2 dl tomater (färska, finhackade)
- 2 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 3 tsk timjan (torkad)
- 2 dl grädde (valfri fetthalt, jag hade 36%)
- 1,5 dl creme fraiche (valfri fetthalt, jag hade 34%)
- 1 burk Cantadou vitlök och örter (eller annan god färskost)
- 1 krm cayennepeppar
- 1 knippe timjan (färsk)
- 4 portioner pasta (gärna färsk tagliatelle)
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Tina och skala räkorna om du har köpt räkor med skal.
- Strimla purjolöken, hacka vitlöken och hacka tomaterna.
- Fräs lök och vitlök i rapsolja i någon minut. Tillsätt hackade tomater, vatten, buljongtärning och torkad timjan och låt det puttra i cirka 5 minuter. Tillsätt sedan grädde och creme fraiche och låt det sjuda i några minuter till. Rör till sist ner färkosten och låt den smälta ner.
- Ta av kastrullen eller pannan från värmen och tillsätt räkorna och lite grovt hackad färsk timjan. Servera med pasta.

