Helt perfekt smulpaj med äpple
Maträtt
Efterrätt
,
Fika
Portioner
6
portioner
Portioner
6
portioner
Ingredienser
Fyllning
4
rejäla
äpplen
(gärna en lite sötsyrlig sort. Jag använde Golden delicious)
1,5-2
tsk
kanel
2
tsk
strösocker
1
krm
flingsalt
Smuldeg
125
g
smör
(kallt)
2
dl
vetemjöl
1
dl
havregryn
1,5
dl
strösocker
0,5
tsk
flingsalt
1
tsk
smör
(till formen)
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och kärna ur äpplena och dela dem i sockerbitsstora bitar.
Smörj en pajform och lägg i äppelbitarna. Pudra över strösocker, kanel och lite flingsalt och blanda runt.
Skär smöret i bitar och nyp ihop det med övriga ingredienser till smuldegen. Fördela smulorna över äppelbitarna.
Grädda pajen mitt i ugnen i 20-25 minuter, tills den har fått lite fin färg.
Ät den gärna lite ljummen med glass, vaniljsås eller vaniljkvarg.