Gratinerad tortelloni med fetaost och basilika

Det här är en riktig vardagsräddare, krämig med härliga smaker och sköter sig helt själv i ugnen. Arbetsinsatsen är max 5 minuter.

Portioner |
portioner
|
Ingredienser
- 1 burk färdig tomatsås (den du gillar bäst. Jag brukar använda Barillas Basilico)
- 1-2 dl grädde (valfri fetthalt. Jag brukar ta en magrare matgrädde till den här rätten, det blir krämigt och mustigt ändå)
- 0,5 dl vatten
- 0,5 kruka basilika
- 10 körsbärstomater
- 1 dl riven ost (jag brukar använda mozzarella, men ta det du tycker om)
- salt
- svartpeppar
- 2 portioner färsk tortelloni (Giovanni Ranas tortelloni med ricotta och spenat är min favorit)
- 150 g fetaost
Ingredienser
|
![]() |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör samman tomatsås, vatten och grädde i en ugnsform. Strimla basilikan och halvera körsbärstomaterna och vänd ner i tomatsåsen. Rör ner den rivna osten och smaka av såsen med salt och peppar.
- Blanda ner den färska tortellonin i tomatsåsen. Se till att all pasta ligger "under ytan", helt täckt av tomatsås. Smula över fetaosten lite grovt. In med formen i ugnen i cirka 30 minuter, eller tills tortellonin känns färdigkokt och fetaosten har fått lite skön färg på ytan.
- Servera till exempel tillsammans med en krispig grönsallad och vitlöksbröd.

