-
Lätt men krämig räkpasta med dill, fänkål och champinjoner
Jag älskar krämiga pastasåser och drar mig sällan för att ha vispgrädde i maten, men försöker varva med lite magrare alternativ. Den här pastasåsen gjord på sexprocentig gräddmjölk blev riktigt mumsig utan att bli tung.
-
Gourmetpizza på en kvart
Alltså, jag vet att jag är extremt sen på bollen nu, men libapizzan... Var har den varit i hela mitt liv? Exakt femton minuter tog det att få till en supergod pizza men tunn krispig botten, mozarella, prosciutto, soltorkade tomater, ruccola och färsk basilika. Jag är såld!
-
Wok med kyckling, grönsaker och nudlar
En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.
-
Krämig kycklinglasagne med pesto och soltorkade tomater
En "vanlig" lasagne är ju god som den är, men ibland kan det vara schyst med lite variation. Jag är inte sådär rysligt förtjust i kycklingfärs i vanliga fall, men i den här formen var det supergott!
-
Grymma köttfria burgare med dillpicklad gurka, kalasgod hamburgerdressing och karamelliserad lök
Med formbar färs går det att göra riktigt goda burgare utan kött. Hemligheten ligger i god kryddning och goda tillbehör. Jag hade ganska små hembakade hamburgerbröd i frysen och gjorde därför små burgare. Två var blev perfekt.
-
Wrap med hummus, halloumi och picklad rödlök
Salt halloumi, krämig hummus med soltorkad tomat, sötsyrlig rödlök och goda grönsaker samsas i den här wrappen. Köttfritt, nyttigt, snabbt och enkelt, men fyllt av härlig smak!
-
Fläskkotletter med svampsås och grym potatis
Klassisk husmanskost som ändå känns modern och fräsch. Svampsåsen får smak av timjan och sherry, och den ljuvliga potatisen rostas med lite honung och balsamvinäger. En enkel sallad med tomater, gurka och smulad fetaost passar bra till.
-
Hembakade korvbröd
Att ha hembakade korvbröd på lut i frysen är inte dumt. Inte är de knepiga att göra heller, men maskin rekommenderas för att få ihop degen på ett bra sätt.
-
Snabblagad kyckling med tomater, örter och parmesan
En perfekt vardagskyckling - snabblagad men med mycket god smak. Och den smakade alldeles utmärkt dagen efter också, så laga gärna så att det räcker till en matlåda.
-
Couscoussallad med en massa godsaker
Åh vad gott det här blev! Jag passade på att gallra i pallkragarna och rostade små morötter och polkabetor med harissa. De åkte sedan ner i en ljummen sallad med fullkornscouscous, mandel, granatäppelkärnor, avokado och halloumi. Servera gärna med en dipp gjord på kronärtskocka. Vackert, nyttigt och gott!