-
Lax med nudelsallad och avokadokräm med wasabi
I januari är jag alltid extra sugen på asiatiska smaker. Jag antar att det är någon slags motreaktion efter all julmat. Idag blev det en god ugnsbakad lax med avokadokräm inspirerad av ett recept på ICA. Till det passade det perfekt med en fräsch och god sallad med glasnudlar. Mums!
-
Lättlagad asiatisk kyckling
Jag hittade ett recept på asiatisk pepparkyckling med vitlöksris hos Kycklingmama som jag blev sugen på att testa, och det visade bli den godaste kycklingwok jag någonsin fått till. Jag ändrade lite i proportionerna i receptet eftersom jag gillar mycket sås. Woksåsen blev delikat i all sin enkelhet och kommer definitivt att användas till fler wokvarianter framöver. Mitt recept är anpassat för två portioner, så öka på om ni är fler.
-
Sommarfräsch lax med bulgursallad och srirachamayo
Det är inte alltid superlätt att hitta matinspiration när termometern fortfarande visar 30 grader vid middagstid. Men en bit god lax och en kall sallad fungerar tycker jag, det är matigt men ändå lätt. Och en klick srirachamayo på toppen kan ju aldrig bli fel.
-
Mustig tomatsoppa med kalkonbacon och fetaost
Det är på något sätt mysigt att äta soppa, särskilt en småruggig dag som denna. Den här tomatsoppan är ytterst lättlagad, och härligt krämig, värmande och god. Det salta kalkonbaconet och fetaosten passar perfekt till den söta och milda tomatsmaken.
-
Halloumiburgare med chilimajo, avokadoröra och picklad lök
Halloumiburgare är en snabblagad och god favorit som är lätt att variera med olika såser och röror. Den här gången fick halloumin sällskap av picklad rödlök, en majonnäs smaksatt med srirachasås och en röra med avokado, lime och tomat. Enkelt men väldigt gott!
-
Kycklingsallad med rostade rotfrukter
En ny favoritsallad! Den här kommer göras många gånger. Jag var lite lat och köpte färdiggrillad kyckling, vilket gjorde arbetsinsatsen minimal. I övrigt följde jag ett recept hos Gourmetmorsan, men minskade på mängden så att det blev lagom för tre. Ett gott bröd passar bra till.
-
Tacopizza på libabröd
När det finns rester över från tacomiddagen, då blir det tacopizza! Med libabröd som botten har du en klockren middag klar på 20 minuter.
-
Lätt men krämig räkpasta med dill, fänkål och champinjoner
Jag älskar krämiga pastasåser och drar mig sällan för att ha vispgrädde i maten, men försöker varva med lite magrare alternativ. Den här pastasåsen gjord på sexprocentig gräddmjölk blev riktigt mumsig utan att bli tung.
-
Wok med kyckling, grönsaker och nudlar
En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.
-
Krämig kycklinglasagne med pesto och soltorkade tomater
En "vanlig" lasagne är ju god som den är, men ibland kan det vara schyst med lite variation. Jag är inte sådär rysligt förtjust i kycklingfärs i vanliga fall, men i den här formen var det supergott!