-
Pastasallad med räkor, dillpesto och arrabiatadressing
Det har blivit många varianter av pastasallader den här heta sommaren. Den här med räkor, fetaost, diverse grönsaker och en god dillpesto med mandel är en riktig höjdare. Som dressing slängde jag ihop en enkel kallsås som fick smak av Icas Pesto arrabiata med soltorkade tomater, paprika och chili.
-
Tortellinigratäng med ostsås, färsk spenat och bacon
En mild, krämig och lättlagad gratäng på färsk tortellini. Jag valde en variant fylld med basilika och ost, men gissar att det fungerar lika bra med tex svampfyllning eller spenat och ricotta.
-
Kyckling med timjan och parmesan
Här kommer ett till bra recept i kategorin snabblagat. Utbankad kycklingfilé (kallas minutfilé i affären) som får puttra i en sås med massor av färsk timjan. Den serveras med ris och en rejäl näve riven parmesanost, och blir klar under tiden riset kokar.
-
Fyllda kycklingfiléer med svamprisotto och långbakade tomater
Magiskt goda kycklingfiléer fyllda med soltorkade tomater, basilika och marinerad vitlök blir tillsammans med en krämig risotto en riktig festmåltid. Söta och smakrika tomater är pricken över i!
-
Carbonara-ish
Inte mycket drar igång så heta diskussioner i olika matforum som vad en äkta spagetti carbonara ska innehålla. Min variant lever inte upp till äkthetskraven, men lika glad är jag för det. Den är nämligen supergod!
-
Italienska köttbullar med tomatsås
Om man var tvungen att välja ut fem rätter som man skulle leva på resten av livet så tror jag att italienska köttbullar skulle finnas med på min lista. Det här är mat som jag verkligen kan längta efter.
-
Tagliatelle med lax och wasabi
Det här är en av mina absoluta favoriter bland snabba pastarätter. Den är krämig, smakrik och fantastiskt lättlagad. Receptet är för två personer, så öka på om ni är flera.
-
Sparris- och baconsallad
Det här är riktigt gott! Ett grymt bra alternativ när du har börjat ledsna lite på att grilla eller koka sparrisen rakt av.
-
Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomat och chili
Det är gott att ha färska tomater i pastasåsen, speciellt i gräddiga varianter. Det piggar upp och gör att såsen inte känns lika tung. Lite chili är heller aldrig fel, och färska örter förstås!
-
Melanzane parmigiana
Det här är en av mina absoluta favoriter bland köttfria rätter. En gratäng på grillad aubergine i god tomatsås och med massor av härligt trådig mozzarella och mumsig parmesanost. Min variant är enkel att göra, men eftersom auberginen behöver vattnas ur i minst en timme så passar den bäst som helgmat när man har gott om tid.