-
Crêpes med skinka, champinjoner och ost
Crêpes är en perfekt rätt när man får pannkakor över. Här hemma gör vi alltid pannkisar på havremjöl, så även denna gång. Däremot är det vetemjöl i stuvningen, så vill ni ha glutenfria crêpes så får ni göra en annan redning.
-
Krämig pasta med bacon, champinjoner, tomat och chili
Det är gott att ha färska tomater i pastasåsen, speciellt i gräddiga varianter. Det piggar upp och gör att såsen inte känns lika tung. Lite chili är heller aldrig fel, och färska örter förstås!
-
Supersnabb pasta med kallrökt lax
Den här pastasåsen går riktigt snabbt att svänga ihop. På bara 15 minuter står middagen på bordet.
-
Torskrygg med bacon, räkor och dillpotatismos
En gräddig sås med vitt vin, dijonsenap och smakrik västerbottenost sätter tonen på den här torskrätten. Ett gott potatismos smaksatt med dill passar alldeles utmärkt till.
-
Krämig pasta med kräftstjärtar, champinjoner och örter
Den här pastan är en riktig fempoängare, som dessutom går fort att svänga ihop. Ät den med lite goda blandade salladsblad och grovriven parmesan och du har en lyxig middag som passar både en grå vardag och som helgmys.
-
Glutenfri knäckig rabarberpaj
Den knäckiga kolavarianten av rabarberpaj är min absoluta favorit. Idag testade jag att göra den glutenfri, och det gick alldeles utmärkt!
-
Albondingas – spanska köttbullar
Här kommer ett recept i avdelningen sjukt gott. Riktigt smakrika köttbullar i en kryddig tomatsås som är så där precis på gränsen till att man börjar svettas på näsan. Köttbullarna passar fint att äta som tapas, men lika bra som huvudrätt tillsammans med pasta.
-
Lax- och räkgryta med curry
Åh vad det här var gott! En kryddig, snabb och enkel fisk- och räkgryta som puttrar klart medan riset kokar.
-
Ostig pastagratäng med spenat och kyckling
Råkat koka för mycket pasta? Spara resterna till imorgon och sväng ihop en god pastagratäng! Den här innehåller kyckling, spenat och soltorkade tomater, och en hel del ost. En god vitlökscrème att servera till blir pricken över i.
-
Nutellafluff med frukt och bär
Godare än så här blir det typ inte. Färska bär och frukt doppas i en krämig mousse med nutella. Mums! Vi var bara tre till middagen så jag gjorde en liten sats, men receptet går fint att dubbla om ni är fler (eller bara väldigt sugna).