Ugnstrull

  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull
  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull

No Widgets found in the Sidebar Alt!

  • Kyckling,  Middag på max 30 minuter

    Wok med kyckling, grönsaker och nudlar

    4 juli, 2020 / No Comments

    En snabblagad kycklingwok är aldrig fel. Man kan använda de grönsaker man gillar och har hemma. I min variant blev det paprika, morötter och spetskål. För lite extra crunch toppade jag med nötter och salladslök.

    Läs mer
  • Edamamebönor
    Köttfritt,  Mingel och buffé,  Tillbehör

    Kryddiga edamamebönor

    18 juni, 2019 / No Comments

    Om du kommer till Gotland i sommar ska du inte missa att testa de ruskigt goda sojabönorna på restaurang Surfers i Visby. Den här hemmavarianten är inte riktigt lika vass, men det är fortfarande försvinnande gott!

    Läs mer
  • Cannelloni med ricotta och spenat
    Köttfritt,  Pasta

    Cannelloni med ricotta och spenat

    19 maj, 2019 / No Comments

    En riktigt god och hyfsat snabblagad cannelloni gjord på färska lasagneplattor. En knaprig sallad och världens godaste vitlöksbröd passar perfekt till.

    Läs mer
  • Kebabrulle
    Köttfärs

    Kebabrulle på hemmavis

    30 december, 2018 / No Comments

    Hemlagat kebabkött är perfekt att ha i frysen, bara att ta fram och steka på i lite olja när kebabsuget kommer krypande. Här serverades det i rulleform, komplett med hemgjord röd och vit kebabsås. Libabrödet hittades däremot i butikens frysdisk :).

    Läs mer
  • Senapssill och västerbottensill
    Fisk

    Två kanonsillar för det lilla julbordet

    23 december, 2018 / No Comments

    Här kommer ett sista-minuten-tips på två riktigt goda sillar till julbordet: senapssill och västerbottensill. Jag har gjort båda sillarna på ett paket 5-minuterssill vilket räcker utmärkt till oss som bara är tre personer på julafton, men det går givetvis att dubbla om ni är flera.

    Läs mer
  • Köttfärs

    Pljeskavica med råstekt ugnspotatis

    25 november, 2018 / 3 Comments

    En lunchrestaurang som jag brukade handla från förut gjorde så himla god pljeskavica. Jag har försökt att få till det lika bra hemma och den här gången tycker jag att det lyckades.

    Läs mer
  • Vegetariska vårrullar
    Köttfritt,  Mingel och buffé,  Tillbehör

    Vegetariska vårrullar med god dipp

    11 augusti, 2018 / No Comments

    Krispiga och goda vårrullar får man enkelt till med färdig filodeg. Det här är en vegetarisk variant med quornfärs, glasnudlar och grönsaker, men quorn går fint att byta ut mot nötfärs för den som föredrar det.

    Läs mer
  • Italienska köttbullar med tomatsås
    Köttfärs,  Pasta

    Italienska köttbullar med tomatsås

    16 juni, 2018 / No Comments

    Om man var tvungen att välja ut fem rätter som man skulle leva på resten av livet så tror jag att italienska köttbullar skulle finnas med på min lista. Det här är mat som jag verkligen kan längta efter.

    Läs mer
  • Biff stroganoff
    Nöt

    Biff stroganoff med rödvin

    12 juni, 2018 / No Comments

    Jag tror inte att det brukar vara vin i en biff stroganoff, men jag tycker att det gör den här klassikern ännu godare så jag har i en skvätt. Grytan blir i princip godare ju längre den får stå och småputtra. Minst 30 minuter behöver den få på sig, men är ännu bättre efter 45.

    Läs mer
  • Nachostallrik
    Köttfärs

    Nachostallrik

    7 juni, 2018 / No Comments

    Tacos är ingenting som görs särskilt ofta här hemma, men en nachostallrik med goda tillbehör kan det bli någon gång emellanåt. Jag hade en hemgjord mexikansk kryddblandning kvar från när jag gjorde carnitas för ett tag sedan och den blandningen fungerade finfint till färs också. Guacamole, en stark salsa och vitlökssås hör också till.

    Läs mer
12

Kategorier

Följ Ugnstrull

Populärt just nu

  • Supersnabba frallorSupersnabba frallor
  • Suverän ugnspotatis med vitlökssmörSuverän ugnspotatis med vitlökssmör
  • Champinjonsallad med parmesan och ruccolaChampinjonsallad med parmesan och ruccola
  • OrientdressingOrientdressing
  • Pankopanerad halloumiburgare med citrondressingPankopanerad halloumiburgare med citrondressing
  • Nutellafluff med frukt och bärNutellafluff med frukt och bär
  • Grekisk pyttipanna med ört- och vitlökssåsGrekisk pyttipanna med ört- och vitlökssås
  • Glass med dumlesåsGlass med dumlesås
  • Köttfärssås med soltorkade tomaterKöttfärssås med soltorkade tomater
  • VeckosalladVeckosallad

Arkiv

© Jenny Kiderud 2025