2 x dipp till bröd

Att dippa bröd, eller stavar av grönsaker, är mysigt en ljummen sommarkväll. Den här kvällen blev det en kronärtskocksdipp och en hummus med soltorkad tomat. Eventuella rester fungerar fint att sätta in i kylen och använda som pålägg på morgondagens frukostmacka.

Portioner |
|
Ingredienser
Kronärtskocksdipp med fetaost
- 1 burk (ca 225 g) kronärtskockshjärtan
- 150 g fetaost
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 citron (saften)
- 3 msk creme fraiche
- salt
- svartpeppar
Hummus med soltorkad tomat
- 1 förpackning kikärtor (kokta, ca 380 g)
- 4 soltorkade tomater (i olja)
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk citronpeppar
- 2 krm spiskummin
- 1 krm paprikapulver
- 3 msk rapsolja
Ingredienser
Kronärtskocksdipp med fetaost
Hummus med soltorkad tomat
|
![]() |
Instruktioner
Kronärtskocksdipp med fetaost
- Låt kronärtskockorna rinna av. Mixa ihop kronärtskocka, smulad fetaost, pressad vitlök och citronsaft i en mixer. Rör ner creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Hummus med soltorkad tomat
- Låt kikärtorna rinna av i en sil och skölj dem med kallt vatten. Mixa ihop alla ingredienser i en mixer. Lägg över i en skål, och ringla gärna över lite olivolja innan servering.

