Ugnstrull

  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull
  • Hem
  • Recept
    • Fisk
      • Lax
      • Tonfisk
      • Torsk
    • Glutenfritt
    • Gratäng
    • Kyckling
    • Kött
      • Fläsk
      • Korv
      • Köttfärs
      • Lamm
      • Nöt
    • Köttfritt
    • Mackor
    • Matbröd
    • Middag på max 30 minuter
    • Mingel och buffé
    • Paj, pizza och pirog
    • Pasta
    • Sallader
    • Skaldjur
    • Soppa
    • Till fikat
    • Tillbehör
  • Om Ugnstrull

No Widgets found in the Sidebar Alt!

  • Fläsk

    Fylld fläskfilé med basilikakräm och rostade grönsaker

    30 maj, 2019 / No Comments

    En smidig och god middag där grönsaker och kött lagas samtidigt i ugnen. Fläskfilén som fylls med pesto, soltorkade tomater och västerbottenost och lindas in i bacon och blir saftig och fin.

    Läs mer
  • Cannelloni med ricotta och spenat
    Köttfritt,  Pasta

    Cannelloni med ricotta och spenat

    19 maj, 2019 / No Comments

    En riktigt god och hyfsat snabblagad cannelloni gjord på färska lasagneplattor. En knaprig sallad och världens godaste vitlöksbröd passar perfekt till.

    Läs mer
  • Vitlöksbröd
    Mackor,  Tillbehör

    Världens godaste vitlöksbröd

    11 maj, 2019 / 2 Comments

    Kaxig rubrik va? Men de här vitlöksbröden är verkligen vansinnigt goda. Förutom de klassiska ingredienserna, det vill säga smör, vitlök och persilja, får de smak av salladslök, parmesan och srirachasås.

    Läs mer
  • Köttfärs,  Lamm

    Grekland i en rulle

    5 maj, 2019 / No Comments

    Gårdagens middag blev så god! Här samsas grekiska smaker från lamm, fetaost, oregano, tzatziki och färsk mynta i en smaskig rulle. Lite kladdigt, enkelt att göra och vansinnigt gott!

    Läs mer
  • Pastasallad med solrospesto
    Fläsk,  Middag på max 30 minuter,  Pasta,  Sallader

    Pastasallad med solrospesto

    4 maj, 2019 / No Comments

    En mumsig pastasallad med pesto gjord på solrosfrön, ett gott och billigare alternativ till pinjenötter. Jag petade ner tärnad kassler i min, men kyckling är minst lika gott. Givetvis fungerar den även fint utan kött.

    Läs mer
  • Fyllda pitabröd
    Köttfärs,  Middag på max 30 minuter

    Fyllda pitabröd med färs och svamp

    4 maj, 2019 / No Comments

    Väldigt snabbt och enkelt men riktigt vardagsgott. Varma pitabröd som fylls med en köttfärsröra med svamp, vitkål och krispiga solrosskott, sallad och en enkel sås med sweet chili.

    Läs mer
  • Nasi goreng
    Fläsk,  Köttfritt,  Middag på max 30 minuter

    Nasi goreng med srirachakräm

    28 april, 2019 / 1 Comment

    Dagens middag blev så där alldeles särdeles god. En nasi goreng är ju en slags pyttipanna-variant, där man kan stoppa i lite vad man har hemma. Jag hade en bit kassler och edamamebönor att göra av med. Och eftersom jag är såsfantast fick det bli en kallsås till, smaksatt med favoriten srirachasås.

    Läs mer
  • Portabelloburgare
    Köttfritt,  Middag på max 30 minuter

    Portabelloburgare med magisk rödlök

    3 februari, 2019 / No Comments

    Grundreceptet på den här burgaren hittade jag på koket.se men min vana trogen ändrade jag lite i receptet. Den största behållningen här är löken, som är helt magisk god. Den kommer jag att göra till alla sorters burgare framöver.

    Läs mer
  • Rotfruktssallad
    Köttfritt,  Sallader

    Rustik rotfruktssallad med grym örtsås

    13 januari, 2019 / No Comments

    I helgen blev jag ruskigt rotfruktssugen. Resultatet blev en sallad med rejäla bitar ugnsrostade rotsaker, halvtorkade tomater och fetaost toppad med en riktigt god ört- och vitlökssås.

    Läs mer
  • Coeur de filet provencale
    Nöt

    Klassisk coeur de filet provencale

    1 januari, 2019 / No Comments

    Nyårafton bjöd på en klassisk huvudrätt i år, coeur de filet provencale, eller helstekt oxfilé på råstekt potatis med vitlöks- och persiljesmör på ren svenska.

    Läs mer
12345

Kategorier

Följ Ugnstrull

Populärt just nu

  • Supersaftig riven äppelkakaSupersaftig riven äppelkaka
  • Lättlagad asiatisk kycklingLättlagad asiatisk kyckling
  • Supersnabba frallorSupersnabba frallor
  • Suverän ugnspotatis med vitlökssmörSuverän ugnspotatis med vitlökssmör
  • Grekisk pyttipanna med ört- och vitlökssåsGrekisk pyttipanna med ört- och vitlökssås
  • Världens enklaste västerbottenspajerVärldens enklaste västerbottenspajer
  • Världens godaste vitlöksbrödVärldens godaste vitlöksbröd
  • Köttbullar med stuvade makaronerKöttbullar med stuvade makaroner
  • Pljeskavica med råstekt ugnspotatisPljeskavica med råstekt ugnspotatis
  • Plåtmat med korv, rotfrukter och fetakrämPlåtmat med korv, rotfrukter och fetakräm

Arkiv

© Jenny Kiderud 2025