-
Capricciosa med pizzasallad
Att baka egen pizza är så värt det! Jag tycker att en hemgjord pizza slår kvarterskrogens alla dagar i veckan. Här kommer recept på en klassiker, en capricciosa kompletterad med lökringar och en traditionell vitkålssallad.
-
Chokladbollar med jordgubbar
Chokladbollar är goda som de är, men med en jordgubbe gömd i mitten blir de rent himmelska. Testa! Jordgubbar och choklad är ju så gott tillsammans.
-
Varm köttbullemacka med pesto och mozzarella
Köttbullar kan användas till mycket. De här fläskfärsbullarna är kryddiga och goda, inte minst på ett grillat pestotäckt bröd och gratinerade med buffelmozzarella.
-
Banh mi – härlig vietnamesisk street food
Vid första anblicken låter den här mackan kanske lite märklig. Men sammantaget ger ingredienser som leverpastej, srirachasås, majonnäs, picklade grönsaker och kryddig fläskkarré en superbaguette som kanske kan vara världens godaste.
-
Supergod japansk färs med asiatisk gurka
Det här receptet är inte mitt, så jag ska inte ta åt mig äran. Originalet hittade jag på Mitt kök, och kocken bakom heter Filip Poon. Men det är så bra att det tål att upprepas! I min version har det kompletterats med gurka med asiatiska smaker. Laga och njut!
-
Albondingas – spanska köttbullar
Här kommer ett recept i avdelningen sjukt gott. Riktigt smakrika köttbullar i en kryddig tomatsås som är så där precis på gränsen till att man börjar svettas på näsan. Köttbullarna passar fint att äta som tapas, men lika bra som huvudrätt tillsammans med pasta.
-
Rosmarinbröd på manitoba cream
Perfekta bröd att ha i frysen och göra goda mackor på till vårens utflykter och picknickar! Man kan nog baka dem på vilket vetemjöl som helst, men jag testade att använda Manitoba cream och fick för mig att det gjorde dem extra goda.
-
Knaprigt lantbröd
På 80-90-talet fanns ett schweiziskt lantbröd i prasslig påse att köpa i mataffärerna. Någon som minns vad det hette? Det som var så gott med det här brödet var den knapriga ytan. Här har jag försökt att göra något liknande.
-
Supergod granola
Om du inte brukar göra egen granola - börja genast! :). Det är enkelt och blir fantastiskt gott! Man kan ha i lite vad man vill i gryn-, nöt- och fruktväg. Jag gjorde en glutenfri variant.
-
Fiskgryta med vitt vin och saffran
Det här måste ju vara bland det godaste man kan äta. Tillsammans med en klick hemgjord aioli och något gott i glaset blir det en riktig festmåltid.