-
Värmande chailatte
Lyxfika hemma med en riktigt god chailatte! Jag tycker att den här blir lika god som på vilket fik som helst. Ett ljuvligt doftande kök får man på köpet!
-
Pasta med räkor i krämig sås
Åh vad gott det här var! Inspirationen hittade jag på en annan matblogg, gourmetmorsan.com. Krämig och mild med härlig smak av vitlök och timjan. Dessutom går det riktigt snabbt att laga.
-
Ljusa sesamlimpor
Ett lättbakat vitt bröd som är perfekt att frysa in i skivor. Det är supergott att äta nybakat, men nästan ännu godare rostat.
-
Svartvinbärssylt med vanilj
Hallonplantorna är döda, smultron blev det inga och krusbären är stora som ärtor denna knastertorra sommar. Men vinbären tycks ha klarat sig hur bra som helst! Plocka av en liter svarta vinbär och koka den här goda sylten, som får lite extra krydda av färsk vaniljstång. Jag mulade ner en klick i filen i morse, och det var hur gott som helst.
-
Tortellinigratäng med ostsås, färsk spenat och bacon
En mild, krämig och lättlagad gratäng på färsk tortellini. Jag valde en variant fylld med basilika och ost, men gissar att det fungerar lika bra med tex svampfyllning eller spenat och ricotta.
-
Supersnabba frallor
Termometern visar på 33 grader i skuggan. Kanske inte en ultimat dag för bakning, men något måste man ju hitta på när det är för varmt för att vara ute. Det blev bland annat en plåt med riktigt goda frallor, ätklara på mindre än en timme. Den här degen har nämligen ingen jästid, utan frallorna snabbjäser i kall ugn. Här åtnjöts de nybakade till lunch med hårdkokt skivat ägg och dillkaviar. Mums!
-
Biff stroganoff med rödvin
Jag tror inte att det brukar vara vin i en biff stroganoff, men jag tycker att det gör den här klassikern ännu godare så jag har i en skvätt. Grytan blir i princip godare ju längre den får stå och småputtra. Minst 30 minuter behöver den få på sig, men är ännu bättre efter 45.
-
Krispig halloumi
Halloumi med krispig och härlig yta, stekt potatis, en grekisk sallad och tzatziki. Enkel och god sommarmat!
-
Iste på Sylves lilla gröna
Iste är en suverän törstsläckare i värmen. Här har jag använt ett grönt te med fruktbitar, Sylves lilla gröna, från tebutiken Kränku i Visby, men det går givetvis att göra iste på det te du har hemma. Just fruktbitarna i det här teet gör dock att det får en väldigt vacker röd färg.
-
Nachostallrik
Tacos är ingenting som görs särskilt ofta här hemma, men en nachostallrik med goda tillbehör kan det bli någon gång emellanåt. Jag hade en hemgjord mexikansk kryddblandning kvar från när jag gjorde carnitas för ett tag sedan och den blandningen fungerade finfint till färs också. Guacamole, en stark salsa och vitlökssås hör också till.