• Svartvinbärssylt med vanilj
    Tillbehör

    Svartvinbärssylt med vanilj

    Hallonplantorna är döda, smultron blev det inga och krusbären är stora som ärtor denna knastertorra sommar. Men vinbären tycks ha klarat sig hur bra som helst! Plocka av en liter svarta vinbär och koka den här goda sylten, som får lite extra krydda av färsk vaniljstång. Jag mulade ner en klick i filen i morse, och det var hur gott som helst.

  • Snabba frallor
    Matbröd

    Supersnabba frallor

    Termometern visar på 33 grader i skuggan. Kanske inte en ultimat dag för bakning, men något måste man ju hitta på när det är för varmt för att vara ute. Det blev bland annat en plåt med riktigt goda frallor, ätklara på mindre än en timme. Den här degen har nämligen ingen jästid, utan frallorna snabbjäser i kall ugn. Här åtnjöts de nybakade till lunch med hårdkokt skivat ägg och dillkaviar. Mums!

  • Biff stroganoff
    Nöt

    Biff stroganoff med rödvin

    Jag tror inte att det brukar vara vin i en biff stroganoff, men jag tycker att det gör den här klassikern ännu godare så jag har i en skvätt. Grytan blir i princip godare ju längre den får stå och småputtra. Minst 30 minuter behöver den få på sig, men är ännu bättre efter 45.

  • Iste
    Dryck

    Iste på Sylves lilla gröna

    Iste är en suverän törstsläckare i värmen. Här har jag använt ett grönt te med fruktbitar, Sylves lilla gröna, från tebutiken Kränku i Visby, men det går givetvis att göra iste på det te du har hemma. Just fruktbitarna i det här teet gör dock att det får en väldigt vacker röd färg.

  • Nachostallrik
    Köttfärs

    Nachostallrik

    Tacos är ingenting som görs särskilt ofta här hemma, men en nachostallrik med goda tillbehör kan det bli någon gång emellanåt. Jag hade en hemgjord mexikansk kryddblandning kvar från när jag gjorde carnitas för ett tag sedan och den blandningen fungerade finfint till färs också. Guacamole, en stark salsa och vitlökssås hör också till.